Last news in Fakti

18 Август, 2021 11:47 1 681 1

Ювентус обяви трансфера на един от най-големите бразилски таланти

  • ювентус-
  • кайо жорже-
  • сантош-
  • трансфер-
  • обявяване-
  • талант

"Бианконерите" привлякоха Кайо Жорже от Сантош

Ювентус обяви трансфера на един от най-големите бразилски таланти - 1
Снимка: БГНЕС

От Ювентус официално обявиха трансфера на Кайо Жорже от Сантош. 19-годишният нападател подписа договор с новия си клуб за следващите 5 сезона.

Предполага се, че “Старата госпожа” ще плати за бразилеца едва 1,5 млн. евро сега и същата сума след година, в случай че отборът се класира за Шампионската лига. В сделката са включени също така бонуси в размер на 1 млн. евро и 5% от приходите на бъдеща негова продажба, които ще отидат в касата на Сантош. Ювентус взима младия талант толкова изгодно, тъй като договорът му с бразилския гранд изтичаше в края на годината. Торинци се пребориха за него в конкуренцията на Бенфика и Милан. Жорже изигра 80 мача със 17 гола и 4 асистенции за досегашния си клуб. Той беше юношески национал на Бразилия до 17 години, записвайки 10 двубоя с 6 попадения, като през 2019-а спечели Световното първенство за тази възрастова група, вкарвайки 5 гола в турнира.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 браво

    1 0 Отговор
    .....