29 Август, 2021 14:32 2 037 3

От Mercedes решиха кой ще кара втората кола през следващия сезон

  • mercedes-
  • волф-
  • решение-
  • болид-
  • пилот-
  • хамилтън-
  • ботас-
  • ръсел

Тото Волф не пожела да разкрие името на пилота

От Mercedes решиха кой ще кара втората кола през следващия сезон - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководителят на отбора на Mercedes във Формула 1 Тото Волф разкри след края на вчерашната квалификация за Гран При на Белгия, че вече са решили кой ще кара втората кола на тима през 2022 година.

След като по-рано пред лятото седемкратният световен шампион Люис Хамилтън преподписа с „Черните стрели“ за още две години въпросът кой ще му партнира стана тема №1 на пазара на пилотите. Двамата фаворити за мястото бяха настоящият съотборник на британеца Валтери Ботас и младата звезда на Williams Джордж Ръсел, който е част от акадамията на Mercedes от 2017 година насам.

В петък Ботас и Ръсел участваха съвместно в официалната пресконференция преди Гран При на Белгия, когато отказаха да разкрият дали тяхното бъдеще вече е решено. Само 48 часа по-късно обаче Волф заяви, че решението вече е взето, като на два пъти отговори „да“ на въпрос дали вече има такова, но отказа да разкрие какво е то.

"Мисля, че знаем с какво разполагаме в лицето на Джордж. Той се представи невероятно в младежките категории, с Уилямс и в Бахрейн миналата година когато кара за нас. Ако имах нужда от някакво доказателство, то нещо нямаше да е наред.

"Ако решението беше лесно, ние щяхме да го вземем по-рано защото знаем какво ни предлагат и Валтери, и Джордж. И двамата заслужават нашите грижи защото са част от семейството и ние ги оценяваме и двамата. Има плюсове и минуси както с всеки пилотски състав и накрая никога няма правилно перфектно решение“, добави Волф.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    0 0 Отговор
    То е ясно че ще е Ръсел, но и това няма да им е достатъчно за титла

    Коментиран от #2

  • 2 Това е за 2022

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "no name no face no number":

    Не е за 2021.До края на този сезон 2021 си е Ботас. А кой ще е 2022 никой не знае.Да не се окаже трети вариант-средният.
  • 3 Сребърна стрела

    2 0 Отговор
    Абе тия откога се прекръстиха на "Черните стрели"?!!!
    Боже, какво падение, какъв позор!
    Оня мустакатия направо е изскочил от гроба!