Last news in Fakti

4 Септември, 2021 20:23 2 206 1

Марица Пд отстрани Дунав Русе за Купата на България след драма с дузпи

  • марица пловдив-
  • дунав русе-
  • купа на бъгария

90-те минути завършиха 1:1, а продълженията не промениха този резултат

Марица Пд отстрани Дунав Русе за Купата на България след драма с дузпи - 1

Марица (Пловдив) победи Дунав в Русе с 5:3 след изпълниния на дузпи в мач от втория предварителен кръг на турнира за Купата на България. 90-те минути завършиха 1:1, а продълженията не промениха този резултат. При дузпите герой за пловдивчани беше вратарят им Илия Николов, който спаси два удара на русенски футболисти и сам реализира победната дузпа за своя тим.

Същински екшън и качествен футбол наблюдаваха зрителите. Мачът започна равностойно. В 17-ата минута пробив по фланга на пловдивчани продължи с центриране и влизащия на скорост в наказателното поле Мариян Тонев насочи с крак топката в мрежата – 0:1. Съперникът реагира моментално и постепенно наложи териториален превес. В 22-ата минута Кристиан Тасков проведе самостоятелен пробив, който бе спрян от бранител в наказателното поле. На русенският нападател дълго време бе оказвана медицинска помощ. Съотборниците му поискаха дузпа, но варненският рефер Мартин Великов не уважи претенциите им.

Десетина минути по-късно футболист на Марица стреля опасно от границата на наказателното поле, а Винченцо Ангелов изби топката в гредата. От същата дистанция Йордан Димитров шутира, но се размина на сантиметри от целта. До почивката най-чистото голово положение за "драконите" беше в 41-ата минута, когато след удар Илия Николов отрази, последва добавка на Преслав Петков, но бранител на Марица изби в корнер. Четвърт час след началото на втората част влезлият като резерва Джан Хасан центрира и Йордан Димитров с глава възстанови равенството.

Селекцията на Николай Димитров опита да наложи натиск, но до чисто голово положение не стигна. Противникът пък пропиля две стопроцентови. Първо в 76-ата минута Йордан Димитров излезе сам срещу вратаря, но насочи топката в тялото му. Друга резерва Дани Бонев пропусна да донесе победата на своите в 86-ата минута, когато стреля от дузпата в Илия Николов след пробив и пас на Джан Хасан. Отново Бонев можеше да реши мача преди дузпите, но след удара му от десетина метра, Николов изби с крак в корнер в 103-ата минута. Това беше и единствена голова възможност в продълженията. Плодвивчани първи изпълняваха от бялата точка. Те вкараха четири пъти, а противникът само два.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.