Last news in Fakti

9 Септември, 2021 09:53 2 406 21

Очертава се голям ден за ЦСКА и феновете на клуба

  • цска-
  • тире-
  • регистрация-
  • емблема-
  • цска-софия

"Червените” могат вече да използват абревиатурата ЦСКА

Очертава се голям ден за ЦСКА и феновете на клуба - 1
Снимка: БГНЕС

Днес - 9 септември 2021 г., е денят, в който ЦСКА ще премахне тирето от регистрацията на клуба, съобщава “Мач Телеграф”. Причината - навършват се точно 5 години от фалита на старото дружество ПФК ЦСКА АД и на базата на минала давност “червените” могат вече да използват абревиатурата ЦСКА. Законът гласи, че преди изтичането на този период нито едно дружество няма право да ползва тази регистрация.

От юли 2016 година клубът е записан като ЦСКА - София, включително в БФС и УЕФА. От днес обаче и в Бояна и в Нион трябва да се съобразят с промяната в названието на “червените”. Както е известно, на 31 май 2017 г. клубът спечели търга за емблемата и активите на фалиралото дружество и е негов правоприемник, също така негов спортен наследник. Последното вече беше признато от ФИФА, УЕФА и КАС.

ЦСКА е актуален носител на Купата на България и за втора поредна година ще играе в групи от евротурнирите.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Благой

    24 4 Отговор
    Нека мученето да започне сега!!

    Коментиран от #20

  • 2 Алфа Вълкът

    24 5 Отговор
    Тирето скоро ще е само в Уефски-Подуями.

    Коментиран от #14

  • 3 Народна армия

    18 5 Отговор
    ДА ЖИВЕЙ ЦСКА!
  • 4 ПЕЕВ

    12 9 Отговор
    И БЕЗ ТИРЕ СИ ОСТАВАТ ЧОРБАРИ.
  • 5 Неутрален

    7 6 Отговор
    Джуджето мутра от село Микре е следващият, който ще се крие в Дубай. Времето му изтича. .
  • 6 Ние помним...

    7 9 Отговор
    Кой кой е... С тире или без Литекс Ловеч в комплект с все директори, играчи и чорбаджия бяха докарани в Сф, беше им организирана Лига и.... така

    Коментиран от #7

  • 7 München

    12 4 Отговор

    До коментар #6 от "Ние помним...":

    А нещо за Левски-Спартак, да помниш?
    Нещо за Витоша?

    Коментиран от #9, #10, #12

  • 8 Мафия

    5 14 Отговор
    Тоест да обобщим какво направи ЦСКА за да се види грандиозната измама на века.
    ЦСКА имаше 24 милиона дългове голяма част и към НАП тоест към Българският народ. Христо Стоичков каза аз няма да плащам искам да давам пари за играчи а не за Българският народ!!!! и фалира ЦСКА. После Стоичков купи Етрополе и го преименува на ЦСКА 1948 АД а Гришата преименува Литекс-Ловеч на ЦСКА София!!! После ЦСКА 1948 на Стоичков поглъща ЦСКА София на Ганчев и приема имаето ЦСКА София. И сега започва голямата измама!!!
    1. Михайлов закрива А група да ЗАКРИВА!!!! и създава нова!!!! така Етрополе преименувано на ЦСКА София започва директно от А група!!!
    2. ЦСКА София без да плаща задълженията си купува на търг важните активи за един клуб емблемата и ползване на стадиона и казва ние сме ЦСКА!!!!!
    3. Изчаква да минат 5 годишна давност и се преименува само на ЦСКА !!!!
    Това е не просто измама това може да се нареди наред с източването на КТБ по измислена схема на източване на пари и финансова машинация. И ЦСКАрите които не са виновни за това вместо да наведат глава и да замълчат се гордеят с това, СРАМ!!!
  • 9 Левскар

    6 9 Отговор

    До коментар #7 от "München":

    А ти за комунистите да помниш????
    Как избиваха хората, за Народен съд за Белене за ДС помниш ли го???
    Това че комунистите ни взеха стадиона, натресоха ни Спартак, преименуваха ни Витоша това са все вашите любими комунисти. Дори и при комунистите ние никога не сме фалирали или лъгали народа. Затова ходим с гордо вдигната глава а вие ако имате морал трябваше да заплюете Стойчков и Ганчев за машинацията която направиха. Да стананлото станало, но историята трябва да се помни за да не може да се повтори. Както комунизма никой не иска да се повтори така и тази мафиотска схема на източване на пари трябва никога да не се повтаря. Стоийчков+ Ганчев сигурн имат милиарди!!!! и ви фалираха за да си гледат своите финансови схеми факт!!!

    Коментиран от #13

  • 10 Учуден

    7 8 Отговор

    До коментар #7 от "München":

    Така и не се научихте да правите разлика между преименуванията и физическото заличаване. Аз се казвам Иван и решавам от утре дс съм Стоян и имам това право, но пак физически съм си аз... същото ДНК, същата кръвна група, същите приятели, същото семейство и т. н. Но, ако умра и някой реши да ми вземе самоличността и всичко свързано с нея няма как да стане или ако стане е противозаконно. Та, за умрелите, нищо лошо. Радвайте се и мислете, че сте ЦСКА.

    Коментиран от #11

  • 11 Друг пример

    3 4 Отговор

    До коментар #10 от "Учуден":

    И още нещо не аз решавам!!! по скоро примера е с възродителният процес. Аз се казвам Хасан и комунистите решават да се казвам Христо. Ти нямаш избор щото това е власта те решават така, но аз съм си Хасан. После като паднат комунистите си връщам името наново. Това Стана и с Левски комунистите решиха всичко и после ние страдахме и то много. Взеха ни стадиона!!! С това преименуване на Спартак после се появиха шарлатани които искаха да регистрират старото име и да изнудват Левски да им продадат марката и т.н. мафиотска работа!!!
  • 12 ПОМНИМ ИСТОРИЯТА !

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "München":

    ЦСКА-1948г. Е ПО МОДЕЛ НА ПОРОБИТЕЛИТЕ НИ, А ДЪРЖАВАТА НИ Е ПРЕВЪРНАТА ОТ ТЯХ В КОНЦЛАГЕР ! ТОВА НЕ Е ОТБОР СЪЗДАДЕН ОТ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД !
  • 13 Бай Стою касапина

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Левскар":

    Вие ходите с гордо вдигната глава, но футболистите ви нямат грам морал щом ръкоделстват в съблекалнята.

    Коментиран от #15

  • 14 Левски 1914

    3 7 Отговор

    До коментар #2 от "Алфа Вълкът":

    ТИРЕТО ще ви махнат но срамът остава ПРИПОЗНАХТЕ Литекс обединен с Етрополе , а преди 5 години вашия отбор ФАЛИРА. И ще има ли наказани след като 5 години са използвали буквите без да имат право.

    Коментиран от #18

  • 15 Левскар

    1 7 Отговор

    До коментар #13 от "Бай Стою касапина":

    Това са млади момчета на по 20 години. На днешната младеж и трябва здрава ръка и дисциплина. Ние благодарихме на Живко за усилията му, но той не беше треньор а едно момче което няма нужният авторитет. Още веднъж му благодарим, със Стоилов обаче нужната дисциплина и труд ще бъдат на лице.

    Коментиран от #16

  • 16 Левски 1914

    3 5 Отговор

    До коментар #15 от "Левскар":

    Какво му обясняваш на тоя ПРИПОЗНАВАЧ той кога е бил колкото Здравко е бил същия.

    Коментиран от #19

  • 17 иво

    2 5 Отговор
    АМИ ЧЕ вие , БЕЗ ТИРЕТО СТЕ ХЕПТЕН НИКОИ ! ТАКА СИ ви ЗНАЕ ЦЕЛ СВЯТ ! ТОКУ СИ РЕКЛИ , ЧЕ СЕ Е ПРЪКНАЛО НОВО css-БЕЗ ТИРЕ ! хАБСУРД !
  • 18 Алфа Вълкът

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Левски 1914":

    Срамът е за вас, щот ви бием дето ви хванем!
  • 19 Бай Стою касапина

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "Левски 1914":

    Не е срамно да си фраснеш някоя злобарка обаче не и на работното място. За тези неща е нужно да имаш малко акъл. Не е нужно всички да те разберат какви ги вършиш. А ти гълтай хаповете и почвай да тролиш, че нещо изостана с плана.
  • 20 ФИФА

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Благой":

    Не смеят да мучат, защото Подуенци бяха с ТИРЕ близо 20-години, а ЦСКА само 6.
    Не мучат защото футболния Левски е фалирал два пъти, а ЦСКА само един.
    Умните и знаещи фенове на отбора от Подуене не мучат, защото знаят как Спартак София и Спортист Кремиковци дойдоха наведнъж на Герена със все ръководители, треньори и футболисти за да станат тогава най-успешния им отбор за цялата им история.

    Не напразно като падна комунизма те от Витоша се прекръстиха отново на Левски-Спартак с любимото им тире, а не на Левски.
    Година по-късно се появи Лавчис с нов клуб и му сложи число - Левски 1914.
    Нарисуваха си нова емблема, защото автентичния клуб им забранява да ползват оригиналната.

    Коментиран от #21

  • 21 ХаХоХи

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "ФИФА":

    Хахахаха да бе , верно са с тире от края на 60-те години. И наистина след промените от 10 ноември 1989 г. отборът връща името си Левски - Спартак , а не само Левски :))))