9 Септември, 2021 20:32 1 379 2

Президентът на УЕФА предупреди за бойкот, ако има Световно първенство на всеки две години

  • александър чеферин-
  • уефа-
  • световно първенство-
  • бойкот

Доколкото знам в Южна Америка настроенията са подобни

Президентът на УЕФА предупреди за бойкот, ако има Световно първенство на всеки две години - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на УЕФА Александър Чеферин предупреди за възможен бойкот от европейските отбори на световните първенства, ако ФИФА осъществи плана си за провеждането им на всеки две години.

"Може да решим да не участваме. Доколкото знам в Южна Америка настроенията са подобни. Затова, може само да пожелаем късмет с провеждането на световни първенства по този начин. Дано ФИФА прояви разум, защото начинът не е подходящ. Дори не ни се обадиха, нито изпратиха писмо, прочетох за това в медиите", каза Чеферин пред вестник Таймс.

"Мисля, че подобна идея няма да се осъществи, тъй като това е срещу принципите на футбола. Да играеш всяко лято едномесечен турнир е смърт за футболистите. Ако световните първенства са на всеки две години, ще се сблъскат с женските световни първенства, с олимпийските футболни турнири. Провеждането на четири години означава, че феновете чакат с нетърпение, това е огромно събитие, като олимпийските игри. Не виждам европейските футболни федерации да подкрепят подобна идея", каза още Чеферин.

Чеферин не подкрепя и предложението за провеждането за европейски първенства на всеки две години.

"Това ще бъде добре за финансите на УЕФА, но ще убие футбола. Клубовете няма да го позволят и това би довело до тотален разкол", каза още Чеферин.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никой вече не вярва

    4 0 Отговор
    на НИЩО което се транслира,говори и обещава от ЗАПАДНИЯ СВЯТ..
  • 2 Jonansson

    2 1 Отговор
    Световно трябва да има всяка година.