Last news in Fakti

1 Октомври, 2021 18:39 1 983 0

Влиятелен футболен агент е обвинен в измами и пране на пари

  • пини захави-
  • обвинения-
  • пране на пари-
  • измами-
  • белгия

Захави един от най-влиятелните футболни агенти в световния футбол

Влиятелен футболен агент е обвинен в измами и пране на пари - 1
Пини Захави

Влиятелният футболен агент Пини Захави получи обвинения в Белгия, че е част от разследването на предполагаеми нарушения в клуба от местната втора лига Екселсион Мускрон, обявиха от федералната прокуратура на страната.

От службата уточниха, че обвиненията на Захави са представени като част от публикациите в белгийската преса. Там се съобщава, че 78-годишният бивш журналист е бил обвинен от разследващ съдия за подправяне на документи, използване на фалшификати, измами и пране на пари по делото Мускрон.

Клубът беше поставен под администрация от Федерацията преди две години, когато полицията заподозря свързани с клуба лица, че са влезли във футбола единствено с цел пране на пари и прехвърляне през сметките на незаконно придобити средства.

Според местните медии, белгийската прокуратура подозира Захави, който пое управлението на клуба през 2015-а година, в незаконно финансиране на Мускрон чрез пари от офшорни компании. В момента клубът се управлява от бизнесмена Жерард Лопес.

Захави един от най-влиятелните футболни агенти в световния футбол. Той участва в трансферите на някои от най-големите играчи във футбола днес, включително и при рекордното преминаване на Неймар от Барселона в Пари Сен Жермен през 2017-а година.

На отбора на Мускрон определено не му върви със собственици и управляващи. През 2009-а година клубът фалира за трети път в историята си, след като беше овладян от съмнителни типове от бивша Югославия. Въпросните лица докараха отбора до банкрут, след което феновете започнаха да събират пари и да плащат дълговете. Въпреки усилията, това не се случи.

През 2011-а година Мускрон беше възстановен, след като взе лиценза на третодивизионния Перувелз и прие името Мускрон-Перувелз. От 2016-а насам беше върнато традиционното име, но нови проблеми им се стоварват сега с обвиненията в пране на пари.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА