Last news in Fakti

11 Октомври, 2021 18:43 2 424 11

Витоша прие уникално екстремно събитие през уикенда

  • велосипеди-
  • спускане-
  • софия-
  • витоша-
  • home mountain bike cup-
  • екстремни спортове-
  • колоездачи

Събитието премина успешно и без сериозни инциденти

Витоша прие уникално екстремно събитие през уикенда - 1

На 9-10 октомври по трасето за спускане „Бай Кръстьо“ над Драгалевци се проведе „Home Mountain Bike Cup” - шести, финален кръг на „Виваком Даунхил Серии“-те за 2021 година. Състезанието по традиция е част от календара на Столична община и се провежда с подкрепата на фондация „София – Европейска столица на спорта“, съобщиха организаторите на събитието.

Въпреки лошото време и тежките условия, пред които бяха изправени участниците, събитието премина успешно и без сериозни инциденти. В надпреварата се включиха някои от най-добрите родни колоездачи от всички краища на страната, а състезанието беше решаващо за финалното класиране за годината за повечето от участниците. Трасето, по което се проведе събитието е с дължина близо 2 километра и включва множество стръмни, скоростни отсечки, корени, камъни, скокове и други естествени и изкуствени препятствия, а непрестанния дъжд през целия уикенд, го направи още по-предизвикателно и трудно за състезателите.

Най-бърз във финала бе представителя на клуб Хоталич, Севлиево – Стивиан Гатев, който спря хронометъра на 2:20.18 мин. и заслужено се качи на първото място на почетната стълбичка при Мъже елит. Втори и трети след него в категорията останаха Асен Стратиев от Райдърс Юнайтед и Йоан Нейчев от Драг. Второто най-добро време за деня от 2:27.90 мин. бе постигнато от участника в категория Юноши 15-16 - Калоян Янкулов от Кайлъка Райдърс. Втори след него в категорията и трети в общото класиране с време 2:29.73 се класира представителят на Райдърс Юнайтед – Роберто Василев. Трети остана Божидар Илиев от Хоталич.

При по-големите юноши между 17 и 18 години най-бърз с време 2:34.07 беше представителят на клуб Байк Монополи – Михаил Георгиев. След него останаха Велин Дойчев и Костадин Паскалев. При дамите най-бърза с време 3:00.88 бе Виктория Гончева от Гравити, а при ветераните 30+ год. класирането оглави Андрей Димов с време 2:52.61. Победителите в отделните категории получиха парични и предметни награди предоставени от партньорите на събитието от Нисан България, Виваком, Ред Бул, Допелхерц и други. Със състезанието на Витоша бе сложен официален край на сезона по спускане на Българските Колоездачни Серии за 2021, а финалното класиране от турнира и повече информация можете да откриете на www.race-series.com.

Витоша прие уникално екстремно събитие през уикенда

Витоша прие уникално екстремно събитие през уикенда

Витоша прие уникално екстремно събитие през уикенда


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Безделниците

    8 15 Отговор
    Пак ще мърсят балкана.

    Коментиран от #5

  • 2 Бари

    10 9 Отговор
    Само ще правят коловози и хвърлят боклуци тези безделници.

    Коментиран от #3, #9

  • 3 Ред бул

    6 5 Отговор

    До коментар #2 от "Бари":

    И ще "се р@т" по храстите.
  • 4 Тоя запад ви ....

    6 6 Отговор
    В тая България само въртипедалковци и ритнитопковци.
  • 5 зрител

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Безделниците":

    така е. газовете, изпускани от филисопедите са нещо страшно!
  • 6 нашия

    6 1 Отговор
    когато състезанието стане българско т.е. "мастно състезание с планински велосипеди" и е част от "поредицата спускания ....тогава може и да стане за гледане....
  • 7 До коментаторите дотук

    10 2 Отговор
    Абе вие нормални ли сте? Ходете да си гледате Ферми, Брадъри и т.н.. Леле че сбъркан матриал

    Коментиран от #10

  • 8 Маскарад

    2 0 Отговор
    Абе а маски носеха ли?
  • 9 Фен

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бари":

    Синът ми участва в състезанието и живеем в близост. Вчера минах покрай пътеката, по която се проведе и нямаше боклук, дори ми се видя по-чиста от по принцип. Стига сте говорили глупости и заблуждавали хората!

    Коментиран от #11

  • 10 Оня

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "До коментаторите дотук":

    Смятай брат за кво става въпрос...И аз не повярвах,хахахх
  • 11 Оня

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Фен":

    И аз този спорт го практикувам,познавам хора които пушат,фасовете си ги носят в тях