Last news in Fakti

26 Октомври, 2021 14:46 6 364 3

Тъжно! Отиде си още една футболна легенда!

  • глазгоу рейнджърс-
  • уолтър смит-
  • починал-
  • треньор

С голяма тъга съобщаваме кончината на нашия бивш треньор, президент и легенда на клуба Уолтър Смит

Бившият селекционер на Шотландия и легендарен треньор на Глазгоу Рейнджърс - Уолтър Смит почина на 73-годишна възраст, съобщиха от клуба.

"С голяма тъга съобщаваме кончината на нашия бивш треньор, президент и легенда на клуба Уолтър Смит", се казва в комюникето на Рейнджърс.

С два престоя начело на клуба Смит е спечелил 21 трофея, от които 7 шампионски титли за 8 години по време на първия си период в Рейнджърс от 1991 година.

След това той е начело на Евертън във Висшата лига, като за кратко е и асистент на Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед, преди да стане селекционер на Шотландия през 2004-а.

През 2007-а той се завръща на "Айброкс Парк", спечелвайки нови 3 шампионски титли и извеждайки отбора до финала в турнира за Купата на УЕФА през 2011 година, загубен от руския Зенит.

"Невъзможно е да се определи какво представляваше Уолтър за всеки един от нас в Рейнджърс. За привържениците на отбора той беше много повече от треньор по футбол. Уолтър беше приятел за много хора, лидер, посланик и най-вече легенда", заяви президентът на клуба Дъглъс Парк.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор
    Дано се оправи човека.
  • 2 📌🇧🇬

    2 1 Отговор
    Светла памет, лека му пръст, на сър Уолтър Смит. Шотландците ядат всичко пържено, “Пържена Пица” и т. н., холестерола не прощава.
  • 3 П.Файзер

    5 1 Отговор
    Завършил е пълния ваксинационен цикъл.