Last news in Fakti

30 Октомври, 2021 12:33 1 246 5

Ясен Петров готви изненадваща повиквателна за мачовете през ноември

  • ясен петров-
  • мартин камбуров

Специалистът обмисля да вземе в групата за двубоите голмайстор №1 в родния елит Мартин Камбуров

Ясен Петров готви изненадваща повиквателна за мачовете през ноември - 1
Снимка: БГНЕС

Селекционерът на националния отбор Ясен Петров готви изненадваща повиквателна за мачовете през ноември. На 11-и (четвъртък) България ще гостува на Украйна в приятелска среща, а четири дни по-късно е визитата на Швейцария в последната световна квалификация. Специалистът обмисля да вземе в групата за двубоите голмайстор №1 в родния елит Мартин Камбуров, пише "Тема Спорт". Повиквателната към тарана ще е по-скоро символична и ще е като бенефис.

На 13 октомври играчът на Берое навърши 41 години, а по-рано през сезона подобри рекорда на Петър Жеков (253 гола) и вече еднолично е на върха във вечната ранглиста. Въпреки че и двата мача на националите са гостувания, Ясен Петров искал да почете Камбуров за успехите и труда му с последна повиквателна. До момента в кариерата си голаджията има 15 мача за България, но без попадение. Както е известно, договорът на Камбуров със заралии е до края на годината и няма индикации да бъде продължен. Не е изключено и през пролетта таранът да сложи край на кариерата си. Затова и Петров и екипът му умуват дали нападателят да не попадне сред избраниците от efbet Лига за мачовете с Украйна и Швейцария.

Ясен Петров планира и още една изненада. Става въпрос за централния защитник на Арда Алекс Петков, който се очаква да получи първа повиквателна за мъжете. Роденият през 1999 г. бранител прави силен сезон в тима от Кърджали. Ясен Петров ще обяви официално в понеделник списъка с националите, играещи в родното първенство, след като викна 10 състезатели, играещи в чужбина.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перукан

    7 0 Отговор
    И после нямало шуробаджинащина в българския футбол :D
    Андрей Гълъбинов бележи всеки мач в Серия Б, а ние викаме за нападател алчен мързеливец :D
  • 2 Hroni

    4 1 Отговор
    Айде бе верно ли? Този пенсионер за какво ни е? Да може накрая да вкара ли? Нали подмладяване отбора?
  • 3 Айде Бегай

    2 0 Отговор
    На вратата ще пази Перукан-баща.
  • 4 Да ама

    1 1 Отговор
    Гълабинов не иска да бъде викам,момчето се развива навън,не като тоя алчен дядо,дето сигурно не му се седи у тях и си чуди къде да играе и да взима мястото на някое момче
  • 5 Тити

    0 0 Отговор
    Много антипатичен и винаги ми е бил! Според мен ей така от съжаление ще го извикат,да каже,че е играл нещо там.Няма ли малко самоуважение и да се откаже,да си гледа семейството и да даде път на младите!