Last news in Fakti

3 Ноември, 2021 16:05 1 773 2

Съдийска тесла за България на световното по бокс

  • световно първенство по бокс-
  • българско участие-
  • съдийска тесла-
  • хавиер ибанес диас-
  • хавиер ибанес

Българският щаб не бе единственият, който подаде контестация в четвъртфиналите

Съдийска тесла за България на световното по бокс - 1
Снимка: Българска Федерация по Бокс/Фейсбук

Журито на световното първенство по бокс, което преразглежда подадените контестации, отхвърли искането на българския щаб да бъде присъдена победа на Хавиер Ибанес Диас в четвъртфиналния му мач в категория до 57 килограма срещу французина Самюел Кистоюри.

Отказът на комисията да върне Ибанес Диас в турнира слага край на участието на българските боксьори на шампионата в Белград, тъй като роденият в Куба бивш световен и олимпийски шампион при младежите бе единственият ни представител, достигнал до фазата на полуфиналите.

Ибанес Диас загуби от Кистоюри с 2:3 (29:28, 29:28, 28:29, 28:29, 28:29) съдийски гласа снощи, въпреки че спечели втория и третия рунд с резултати от по 3:2. В първия рунд, към който бяха отправени най-сериозни забележки на българския щаб, арбитрите край ринга отсъдиха 4 резултата по 10:9 в полза на Кистоюри, след като съдията на ринга неправилно отброи нокдаун на Диас за удар, който попадна в рамото му.

Българският щаб обаче не бе единственият, който подаде контестация в четвъртфиналите.

Жури д'Апел буквално бе залято от искания за преразглеждане на резултати, но само едно от тях бе удовлетворено. Става дума за мача в категория до 63,5 килограма между Сомчай Вонгсуван от Тайланд и Ховханес Бачков от Армения. Първоначално бе отсъден резултат от 3:2 в полза на тайландския боксьор, но след намесата на комисията резултатът бе преправен на 3:2 в полза на бронзовия медалист от Олимпийските игри в Токио и от предишното световно първенство в Екатеринбург Бачков.

Решението гарантира на арменеца минимум бронзов медал и премия от поне 25 хиляди долара, а на полуфиналите той ще се бие с олимпийския шампион Анди Крус Гомес от Куба.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сандо

    4 0 Отговор
    Всички имат право да се оплакват от съдиите с изключение на руснаците.
  • 2 Ами на

    0 1 Отговор
    калпавия ... наш сънародник му пречи... Докъде я докарахме - впрочем - откога България е страна на афроамериканци /по-точно - мургавеляци от Куба?/ И какво спечели или ще спечели България от вноса на готови състезатели срещу съответна сума, разбира се...?