Last news in Fakti

4 Ноември, 2021 18:30 1 081 9

Липсата на средства застрашава българския биатлон от участие на Олимпиадата в Пекин

  • биатлон-
  • зимна олимпиада-
  • пекин 2022

От Федерацията все още очакват средства за финалните квалификации за турнира

Липсата на средства застрашава българския биатлон от участие на Олимпиадата в Пекин - 1
Снимка: Shutterstock

Българската федерация по биатлон няма нужните средства, за да изпрати планираните 8 биатлонисти на Олимпийските игри в Пекин идният февруари, научихме от Novsport.

На предстоящите стартове от Световната купа до края на календарната година се очаква да приключат квалификациите за родните национали, като целта пред Федерацията е да спечели по 4 квоти при мъжете и жените.

Средствата, които към този момент липсват, са за подготовка и пътувания, а от Министерството на младежта и спорта има неформално обещание, че парите ще бъдат осигурени навреме.

Първият етап от Световната купа в Швеция е насрочен за 27 ноември, което е след 3 седмици. До Коледа има планирани още три етапа, а крайният срок за спечелване на квоти за Олимпиадата е 16 януари 2022 г.

Най-големият зимен спортен форум пък ще се проведе между 4-20 февруари 2022 г. в Пекин.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жорж

    7 0 Отговор
    На кой му дреме Бе. Като за всичко друго в БГ. Оправяйте се, все ни е тая.
  • 2 Toxic

    9 2 Отговор
    Важното е , че Прасен Крадлев от правителството на мафиотите от герб е осигурил финансирането на ММА-федерацията, ще пратим тях на олимпиадата като охранители !
  • 3 ХА ХА ХА

    3 4 Отговор
    НЯМА СТРАШНО БЕ !!! КИРЕТО И АСАН ИМАТ СПЕСТЕНИ ОСЕМ МИЛИАРДА ОТ ТЕЧОВЕ КЪМ МАФИЯТА .....ТАКА ТЕ ТВЪРДЯТ , НЕ ГО КАЗВАМ АЗ !!!!! ОТ ТАМ ФАТМАЦИТЕ ЩЕ ВЗЕМАТ НЯКОЛКО МИЛИОНА И ЩЕ ГИ ДАДЪТ НА НАШИТЕ СПОРТИСТИ ЗА ОЛИМПИАДАТА ! ИНАЧЕ КИРЕТО КАЗА АКО ГО ИЗБЕРЕТЕ И ВЛЕЗЕ ВЪВ ПАРЛАМЕНТА И СТАНЕ МИНИСТЪР ! ОТ СЪЩИТЕ МИЛИАРДИ ЩЕ ВДИГА ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ И БЪЛГАРИЯ ЩЕ ЦЪФНЕ И ЩЕ ВЪРЖЕ !!!! АКО НЕ ВЯРВАТЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НЕГО !!!!!! ХА ХА ХА ХА !!!!! ДА ВИ Е ЧЕСТИТО НОВИ ЗАПЛАТИ И ГОЛЕМИ ПЕНСИИ !!!!

    Коментиран от #4

  • 4 АБЕ вярваш ли

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "ХА ХА ХА":

    На тоя изпекан ЛЪЖЕЦ ? Щом един човек се гордее със това ,че нарушава законите и конституцията , а говори за промяна ......значи ще ни управлява МАФИЯТА !!!!!!
  • 5 Мале мале

    4 3 Отговор
    Цели 8 екскурзианта! А като цяло едно самолетче с разни съпровождащи празитти няма ли да изпратиме? Колко от тези 8 имат реален шанс да се класират в 20 най-добри?! Нула! Плщайте си сами за екскурзиите! Я марш.
  • 6 Крадлев

    3 1 Отговор
    раздаде на мутрите милиарди под каква ли не форма !
  • 7 Тоалетна хартия

    4 1 Отговор
    Бих подпомогнал Олимпиада по напиване, там имаме огромен шанас, но туй със ските е загуба на време и пари!!!
  • 8 Пари за пътуване?

    3 0 Отговор
    Къде ще пътувате в тези времена, стойте си вкъщи, а навън може и пеш
  • 9 МАЛКА пенсИЯ

    0 0 Отговор
    НАШТА ОЛИМПИАДА-14.11.