Last news in Fakti

14 Ноември, 2021 14:57 3 374 1

Страшен скандал в Португалия преди мача със Сърбия: Треньорът замесен в измама!

  • португалия-
  • фернандо сантош-
  • сърбия-
  • световни квалификации

Според местните медии, Фернандо Сантош се е опитал да избегне плащането на данъци чрез използването на фиктивни фирми

Страшен скандал в Португалия преди мача със Сърбия: Треньорът замесен в измама! - 1
Снимка: БГНЕС

Португалският футбол беше разтресен от страшен скандал броени часове преди решителния мач на националния отбор срещу Сърбия от квалификациите за Мондиал 2022. Двубоят е тази вечер от 21:45 часа, а двата тима имат по 17 точки. Само първият печели правото да се класира директно за световното първенство, а вторият ще играе бараж.

Селекционерът на португалските национали Фернандо Сантош е обвинен в данъчна измама. Според местните медии, той се е опитал да избегне плащането на данъци чрез използването на фиктивни фирми.

Популярните в последния месец „Досиета Пандора“ да показали, че 67-годишният специалист е опитал да прикрие 480 000 евро чрез две фиктивни компании при подписването на договор като треньор на Бенфика.

На 4 септември 2006 г. е подписан договор между три страни – Фернандо Сантош, Бенфика и „Силуе Лимитед“. Това е компания, регистрирана в Ирландия и управлявана от дъщерята на треньора Катя.

Селекционерът на националния отбор на Португалия отрича да е участват в схеми за избягване на данъчното облагане.

„Никога не съм опитвал да извлека финансова печалба, която не съм заслужил“, обяви Сантош.

Португалските медии допълват, че година по-късно въпросният контракт е анулиран и през юли 2007 г. е парафиран нов договор на стойност 776 000 евро.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 LokoMoko

    2 0 Отговор
    Тези европейци са мошенници на дребно. В БГ чистачката в министерството борави с такива суми.