Last news in Fakti

15 Ноември, 2021 20:15 3 361 2

Рио Фърдинанд за Алекс Фъргюсън: Той беше наистина луд! Видя Нистелрой с фланелка на Сити и откачи!

  • сър алекс фъргюсън-
  • манчестър сити-
  • манчестър юнайтед-
  • рио фърдинанд-
  • рууд ван нистелрой

"Ако някога видя някой от вас да се разхожда с фланелка на Сити, никога повече няма да играете за този клуб"

Рио Фърдинанд за Алекс Фъргюсън: Той беше наистина луд! Видя Нистелрой с фланелка на Сити и откачи! - 1
Снимка: БГНЕС

Преди десетина дни Манчестър Юнайтед загуби дербито с Манчестър Сити на "Олд Трафорд", но това, което най-много разгневи феновете в този мач бе липсата на какъвто и да било хъс в представянето на "червените дяволи". Такова нещо обаче трудно можеше да се види по времето на сър Алекс Фъргюсън, който заразяваше всички в клуба със своята страст. Пример за това е разказът на Рио Фърдинанд за първото му дерби на Манчестър.

През ноември 2002 година Юнайтед губи с 1:3 от Сити на "Мейн Роуд". След двубоя голямата звезда на "червените дяволи" Рууд ван Нистелрой се появява в съблекалнята с фланелка на градския съперник в ръката си. Вбесеният от представянето на отбора сър Алекс Фъргюсън излизва целия си гняв за загубата върху нидерландеца и отсича, че ако види пак някой от футболистите си с фланелка на Сити, грешникът няма да играе повече за Манчестър Юнайтед.

"Биха ни 3:1 на "Мей Роуд", а Шон Гоутър вкара два гола. Това бе първото ми дерби и тогава все още не осъзнавах колко е важно. Влязохме в съблекалнята и треньорът затвори вратата. Беше изключително тихо, след което той изведнъж избухна. Рууд ван Нистелрой, който по онова време беше със статута на Бог, влезе в съблекалнята с фланелка на Сити в ръка и си спомням как сър Алекс Фъргюсън изля гнева си върху него. Направо го унищожи с репликата: "Ако някога видя някой от вас да се разхожда с фланелка на Сити, никога повече няма да играете за този клуб". Такова беше положението тогава. Той беше наистина луд. Тогава осъзнах колко важен и голям е този мач. Не го бях разбрал преди това. Оттогава знам, че в седмицата на дербито залогът е всичко или нищо", разказва Фърдинанд.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 0808

    4 1 Отговор
    ....луд, луд ама 25 години бяха първи..а сега се борят да не изпаднат
  • 2 Дани

    3 0 Отговор
    Така се прави.