Last news in Fakti

17 Ноември, 2021 12:40 1 078 9

Без България на шесто поред световно първенство

  • световно първенство-
  • мондиал-
  • футбол

Последното ни участие на Мондиал беше през 1998 година

Националният тим на България ще пропусне шесто поредно световно първенство. Последното ни участие на Мондиал беше през 1998 година. След това гледахме по телевизията шампионите през 2002, 2006, 2010, 2014, 2018 година, ще го наблюдаваме отстрани и в Катар догодина.

В квалификационната ни група отбелязахме само 6 попадения в 8 изиграни мача. Това прави едва по 0,75 гола на мач. По две попадения реализираха Кирил Десподов и Тодор Неделев, а по веднъж се разписаха Ивайло Чочев и Атанас Илиев. Интересното е, че само един от тези голове е дело на централен нападател, а останалите са на крила и дефанзивен халф.

Само веднъж "лъвовете" финишират с по-лоши показатели в атака в квалификации - това става по пътя към Евро 2012, когато вкарваме само 3 попадения в 8 двубоя, показва справка на "Мач Телеграф".

Головете са за 1:0 над Уелс, 1:1 с Черна гора и 1:3 при поражението от Швейцария. В цели 5 мача тимът не успява да отбележи гол при селекционера Лотар Матеус, като единствено в последната среща - загубата с 0:1 от Уелс, треньор е Михаил Мадански.

Още 4 пъти България завършва със средно 0,75 гола на мач в квалификационни кампании. Това се случва в световната квалификация през 1954 г., както и в евроквалификациите през 1980, 2000 и 2020 година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перукан

    17 2 Отговор
    Няма да играем благодарение на мен!

    Коментиран от #5

  • 2 Любопитен

    13 1 Отговор
    Ама наш Ники каква работа има на снимката? Да отива да дърпа гуми в рекламите!
  • 3 Муаха-ха-ха-ха...

    6 0 Отговор
    Куууууууррррррр.........
  • 4 МутРафчийски

    16 0 Отговор
    Престъпника Крадец домузчиев, който е приятел на Мутрата борисоф, Унищожи футбола в България. Той си мисли, че както купува мачовете в Бг., така ще става и на световното.
  • 5 Сск

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Перукан":

    Човека сам си писа шестица.
  • 6 Иван

    9 0 Отговор
    Не виждам следващите 100 години да сме на световно или европейско по футбол за мъже. За жени може да отидем. Нашите ритнитопковци са п.дали, а тази игра е за мъже.
  • 7 Трап за слабите

    13 0 Отговор
    От сега казвам, че и седмото ще пропуснем.
  • 8 Александър

    9 1 Отговор
    Докато по школите пускат платежо способните,
    а не можещите деца ще е така
  • 9 Мим33

    9 0 Отговор
    Абсолютнл сме я закъсали ,въргаляме се по дъното в тинята и вместо да отскочим към повърхността,ние дълбаем под тинята да търсим шарани....