Last news in Fakti

17 Ноември, 2021 22:15 1 378 16

Левски стартира „уникален по рода си“ проект за изцяло фенско ръководство

  • левски-
  • иво ивков

Иво Ивков обяви, че тепърва сериозна работа по проекта предстои

Левски стартира „уникален по рода си“ проект за изцяло фенско ръководство - 1
Снимка: БГНЕС

Левски влиза в изцяло нов модел на управление, след като днес най-накрая се състоя дългоочакваната среща с ръководството на фенските организации, за да сформират ново дружество, което да поеме контрола върху развитието на клуба.

Изпълнителният директор на „сините“ Иво Ивков обяви началото на „уникалния по рода си“ проект, който, по негови думи, няма еквивалент другаде по света, макар да черпи вдъхновение от места, на които клубното ръководство не се назначава, а се избира.

Предстои ни дълъг път в много по-широк мащаб всички левскари да изкажат мнения“, каза Ивков след срещата пред медиите.

Той обяви още, че амбицията за прехвърляне на акции е изцяло по инициатива на Наско Сираков, който се надява, че един ден ще може да се довери на правилните хора, за да поведат любимия му клуб напред.

Предстои сформиране на работната група, която да се занимае с детайлите - срок, членски внос, начин на организация, начин на самите събрания. Очакваме поне 20 хиляди да проявят интерес“, допълни още изпълнителният директор.

Прогнозата е, че реализацията на новата идея ще отнеме доста време, но има надежда това да стане преди началото на сезон 2022/23.

Левскарите ще търпят ръководството, което сами са си избрали. Всеки рекламодател и партньор, когато види какъв невероятен инструмент е тази марка, ще се стреми към клуба“, завърши Иво Ивков.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Павка

    13 1 Отговор
    Кое Лески ? Лески Лом, Лески Крумовград, Лески Спартак ?
  • 2 Дебил

    16 0 Отговор
    Заблуждават лумпените с празни надежди-говежди,щото ония искат да пребият ръководството барабар с отборчето.
  • 3 Терориста

    0 12 Отговор
    Един отбор Един живот Една любов.ЛЕВСКИ значи свобода.
  • 4 Пепо

    8 2 Отговор
    Ами крадените от Магистралата пари нали трябва да се харчат. С дарения от феновете прането е най-лесно. С подставени фенове парите на ДПС стават чисти като сълза. А Дебелян е дарител...

    Коментиран от #6

  • 5 Дискич

    5 2 Отговор
    Изцяло фенско или май ще е изцяло наркоманско..
    Ще събличат треньорите през ден.
    Жалка история...

    Коментиран от #7

  • 6 Левскар

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Пепо":

    Парите от магистралите са в Юлиян Инджов вашият собственик и дясна ръка на Ахмет Доган. Първо погледнете себе си после плюите.
  • 7 Гриша

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "Дискич":

    Викаш къде по добре е собственик да ти е мафиот перящ ДДС който изобщо не му пука за отбора и феновете?
  • 8 hmhmhmha

    2 2 Отговор
    хапсолютни отрепки - и шефовете и играчите - ама заплатките им си ги бива .... ама с крадено е лесно
  • 9 5577

    3 0 Отговор
    Това никак не ми изглежда добре. Като интелигентно затваряне на клуба ми звучи. Всички ще са виновни. Всичко това е много далеч от спортния мениджмънт. Трябват заинтересовани собственици милеещи за емблемата. Без инвестиции не става. Това не е фабрика за пари както повечето си я представят. Явно рекламята не тежи за инвестиции. Любовта на феновете неможе да се материализира в левове както се мъчете. Това с Мъри е правилна посока. Като се работи рекламодателите ще материализират резултатите. Като не се работи само с любовта на феновете не става.

    Коментиран от #11

  • 10 Левскар

    2 0 Отговор
    Подарете ги на Таки.
  • 11 Левскар

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "5577":

    Ти фундаментално не си разбрал идеята. Феновете стават собственици това е идеята. Имаш ли представа как се създава и води фирма? За да направиш фирма ти трябва капитал. Собствениците за всяка акция примерно ще дават 20 лв на месец или аки се раздадат 20 000 акции около 5 милиона на година. Отделно имаш пари от реклама от билети от артикули от ТВ права от придажба на играчи от УЕФА. Всеки собственик ще има глас при избира на надзорният съвет и президента на клуба. Освен това като собственик ако в някоя финансова година има печалба ще се гласува за раздаване на дивиденти. Това си е фирма без мажоритарен собственик. Нищо по различно от хилядите фирми по света.

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Аламинут

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Левскар":

    Е, къде се е чуло и видяло,акционер,
    всеки месец да дава по определена сума
    и някога да чака дивиденти.Това е като
    телефонните измамници,но с друг текст.
    А,това,че няма да има мажоритарни
    собственици,ми идва в повече.
  • 13 5577

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Левскар":

    Много добре съм го разбрал. В България не е като по света. Разбирам че се иска от феновете капитал, но ако имаше за какво инвеститор щеше да ни изпревари. Фенската любов гръб не чеши. Само с работа ще се оцени от инвеститор и ще има правилния мениджър и треньор. От това предложение разбирам че проблемите ще останат. Събраните пари ще решат някой от тях, но не достатъчно за да се развие клуба в правилната посока, защото натиска от феновете акционери ще доведе само смяна на ръководството. По български ще има лобита които ще имат апетит към материализирания фенски капитал, но всички ще си задават въпроса КОЙ. Като всичко в тая държава.

    Коментиран от #14

  • 14 Левскар

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "5577":

    Разликата е фундаментална!!! Чистият собственик на първо място поставя печалбата. При фена дивидента е на второ място и печалбата. Той иска да вижда клуба жив и да играе добър футбол. И да накрая примерно след 10 години ако дръпнеш чертата феновете собственици чисто финансово ще са на загуба, но емоционално ще са удовлетворени и те го знаят това. Не се хващай за дивидентите това е само бонус който при една супер гудина в Европа както футболистите получават бонуси така и феновете дивиденти. 20 лева някой ги дава за цигари друг за шоколад трети за дъвки а ние феновете за футбол какъв е проблема? Та някой дават стотици лева за хазарт? Ето ние залагаме на нашият отбор. Може да го наречеш пирамида но не не е защото никой не ти обещава пари!!!! Пак казвам забрави за дивидента, получаваш удоволствие и удовлетворение.

    Коментиран от #15

  • 15 5577

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Левскар":

    Никой не говори за дивиденти. Говорим за съществуването на клуба. При фенско финансиране само ще се продължи агонията. Никой няма да хване кантармите както трябва.

    Коментиран от #16

  • 16 Левскар

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "5577":

    То щото Гриша Ганчев, Венци Стефанов, Крушарски, Спас Русев, Лупи и т.н. много направиха след тях и потоп.