Last news in Fakti

21 Ноември, 2021 17:00 1 908 8

Благой Георгиев: Направих всичко по силите си, за да може Левски и Джоузеф Диксън да се разберат

  • благой георгиев-
  • джоузеф диксън-
  • левски

Бившият национал бе посредник на връзката между бизнесмена и клуба

Благой Георгиев: Направих всичко по силите си, за да може Левски и Джоузеф Диксън да се разберат - 1
Снимка: БГНЕС

Посредникът на връзката между Левски и английския бизнесмен Джоузеф Диксън - Благой Георгиев, проговори за пръв път по темата, след като сделката официално пропадна през лятото. Той обяви в интервю за „Код Спорт“, че е направил всичко по силите си, за да може двете страни да стигнат до сделка.

Единственото, което се опитах е да помогна на Левски в този труден момент, в който беше, а бих казал и е в момента. Направих абсолютно всичко по силите си тази сделка да стане, но след като вече не са се разбрали двете страни, аз няма какво да направя. Всичко е свършено вече, за жалост, защото имаше доста големи амбиции на Джо, свързани с Левски и въобще за бъдещето на отбора. Но не са се разбрали и всичко е свършило“, каза Георгиев.

Той коментира и най-големия проблем в българския футбол, който вижда през собствените си очи.

Най-големите проблеми винаги са идвали отдолу, от детско-юношеския футбол. В последните години ходих на доста детски мачове, турнири и първенства и мога да кажа, че голяма „заслуга“ имат и родителите. На такива неща съм се нагледал, че даже не искам и да ги споменавам. То са псувни, то са побоища, то са ругатни между родителите и по съдиите. Това първо трябва да се избегне, за да може детето да расте, да ги няма тези болни амбиции на родителите. Плюс това за мен е много голяма грешка и от треньорите в детско-юношеския футбол. Може би не са виновни треньорите, а ръководителите им, като искат непременно да има резултати. Напротив – в чужбина никой не ти търси резултати, те искат да изграждат футболистите като хора, като личности, като спортисти. Резултатите след това ще си дойдат в мъжкия футбол. Много голяма грешка е това и за мен това е най-голямото зло на българския футбол“, допълни „Джизъса“.

В момента Благой работи по развитието на школата си, за която търси нова спортна база, на която децата да тренират. Пандемията е попречила за това през изминалите две години, но се очаква скоро да видим развитие по темата.

Бившият национал отказа да коментира войната за президентския пост в БФС, разразила се между Димитър Бербатов и Борислав Михайлов, като заяви, че е далеч от политиката във футбола.


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ФЪН

    9 1 Отговор
    кой е тоя бре, благо сводника ли .
  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 1 Отговор
    Супер бизнесмен........хахха,наште лустровани от ДС са много по внушителни...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Порно

    9 1 Отговор
    Тоя смешник се чуди как да не забравят , та да го канят за реклами. Щото иначе пари ще има , като ги заработи Златката.
  • 5 на Гереня

    8 1 Отговор
    А каква базичка за школата на Благо се оформяше ако Диксъна беше успял с разрухата на Гереня, шивалня за анцузите на Златито до базичката и тъй нататък :)
  • 6 Киро Жарта

    6 1 Отговор
    Абе Божинката премята Златка,бе!

    Коментиран от #7

  • 7 Левски 1914

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Киро Жарта":

    Ее голяма работа.
  • 8 Иван Енчев

    7 0 Отговор
    То и на децата бе ясно че тоя е шушумига и няма дим у г....о.