26 Ноември, 2021 13:17 2 367 2

Скандал и искане на оставка в Байерн Мюнхен

  • дитер майер-
  • байерн мюнхен-
  • херберт хайнер-
  • общо събрание

Две предложения на феновете бяха отхвърлени, като едно от тях беше свързано със спонсорския договор с „Катар Еърлайнс“

Скандал и искане на оставка в Байерн Мюнхен - 1
Снимка: БГНЕС

Със скандал и искане на оставка завърши годишното общо събрание на Байерн Мюнхен. Две предложения на феновете бяха отхвърлени, като едно от тях беше свързано със спонсорския договор с „Катар Еърлайнс“. Именно този контракт беше повод на недоволство от страна на привържениците в някои от последните мачове на тима.

Представителят на феновете Михаел От поиска да бъдат взети две решения, но това не можа да се случи заради присъствалия малък брой делегати. Само 790 членове на Байерн (от общо 290 000) бяха представени в залата, а за вземане на решение трябваше да има 75% представеност.

„Можете да обжалвате в съда факта, че това предложение не можеше да бъде гласувано днес“, заяви вицепрезидентът на Байерн Дитер Майер.

Това предизвика остри реакции от страна на останалите членове, които освиркаха управата начело с президента Херберт Хайнер. Представителите на феновете започнаха да пеят: „Ние сме Байерн, а не сте вие. Феновете не ви искат“. След това мнозинството от делегатите в залата започна да скандира срещу президента на клуба: „Хайнер вън! Хайнер вън!“.

Реакцията на привържениците шокира почетния президент на баварците Ули Хьонес, който сам избра Херберт Хайнер за свой наследник.

„Първо трябва да преспя и след това мога да коментирам. Но това беше най-лошото събитие на Байерн, на което съм присъствал“, обяви Хьонес пред медиите.

"Нямаме и цент задължение, собствениците сме на “Алианц Арена” и на тренировъчния център. Байерн е независим. Виждате какво се случва на други места. Барселона има 1,3 милиарда евро задължения, а финансовата ситуация в Ювентус също е шокираща. Байерн има силен отбор за международната сцена и можем да се гордеем със стандарта, който сме задали. Освен редицата предизвикателства, пандемията откри и възможности. Сигурен съм, че ако се придържаме към ценностите си, в крайна сметка ще излезем стабилни от ситуацията", обяви Хайнер в доклада си пред делегатите.

"Наясно сме, че в момента се случват фундаментални промени във футбола. Опитваме се да предотвратим това. Никоя инвеститорска група или мултимилионер няма думата в нашия клуб. Ние ще продължим по същия път", обеща изпълнителният директор на баварците Оливер Кан.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Колчо

    1 3 Отговор
    На кой му пука за тези шутове ритнитопковци????
  • 2 коко

    8 0 Отговор
    ВЕЛИК ОТБОР !!!