Last news in Fakti

3 Декември, 2021 21:19 1 257 0

Везенков отново с ключова роля при нов важен успех на Олимпиакос

  • александър везенков-
  • олимпиакос-
  • евролига-
  • уникс казан

Българският национал изнесе лекция в офанзивен план на една от най-добрите защити в Евролигата

Везенков отново с ключова роля при нов важен успех на Олимпиакос - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

С ключова тройка на Александър Везенков, важен наказателен удар на Костас Слукас и пропуск на Марио Хезоня отборът на Олимпиакос постигна втората си поредна победа като гост в Евролигата, предаде Спортал. Баскетболистите на Йоргос Барцокас излязоха като победители от сблъсъка с УНИКС Казан, постигайки успех с 87:84 (17:20, 25:20, 17:22, 18:15, 10:7) след продължение в един от най-зрелищните и физически мачове през настоящия сезон в турнира на богатите.

Голямата звезда на шоуто в негостоприемната зала в Казан се казва Александър Везенков. Българският национал изнесе лекция в офанзивен план на една от най-добрите защити в Евролигата, завършвайки като топреализатор с 22 точки, 8 борби, 5 откраднати топки, 3 асистенции и 1 чадър. При стрелбата си крилото бе 3/3 от зоната за две точки, 3/7 от тройката и 7/7 от наказателната линия за коефициент на полезно действие от 36! Петте отнети топки са ново върхово постижение в кариерата на Везенков в най-силния клубен европейски турнир, след като досегашният му рекорд по този показател бе три. Чрез прекрасното си представяне 26-годишното бе крило бе избрано за MVP на двубоя.

От неговите съотборници Костас Слукас приключи с 12 точки и 8 асистенции, докато Мустафа Фал и Янулис Ларенцакис добавиха по още 10.

За УНИКС Лоренцо Браун наниза 21 точки, Айзея Канаан реализира 20, а Марио Хезоня и Джон Браун приключиха с по 11 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА