Last news in Fakti

17 Декември, 2021 13:51 1 349 3

Предложиха на Лудогорец аржентински нападател, играл за Уест Хам

  • джонатан калери-
  • лудогорец-
  • футбол-
  • сао пауло

През този сезон Калери има 5 гола в 15 шампионатни мача за Сао Пауло

Предложиха на Лудогорец аржентински нападател, играл за Уест Хам - 1

Ръководството на Лудогорец работи усилено по зимната селекция, въпреки че все още не е ясно кой ще води отбора през пролетния полусезон. Разградчани вече договориха привличането на бразилското крило Рик от местния елитен Сеара.

На тях обаче им е бил предложен и друг футболист от бразилската Серия “А”. Това е 28-годишният аржентински нападател Джонатан Калери. В момента той играе под наем в гранда Сао Пауло. Правата му обаче се държат от уругвайския Депортиво Малдонадо. Играчът има договор с този клуб до края на 2022 година.

През този сезон Калери има 5 гола в 15 шампионатни мача за Сао Пауло. През 2021 година той носи екипа и на Осасуна, като също вкара 5 гола в Ла Лига, но в 25 двубоя.

Кариерата на Джонатан Калери е доста богата, като той често сменя клубовете. Започва в Ол Бойс, преди да премине в аржентинския гранд Бока Хуниорс. Там вкарва 16 пъти в 41 срещи. Част е и от олимпийския тим на страната си. След това отива в Депортиво Малдонадо, а този клуб не спира да го преотстъпва. Първо го праща в Сао Пауло през 2016-а. През сезон 2016/17 Калери играе за Уест Хам. След това започва испанската му авантюра - носи последователно екипите на Лас Палмас, Алавес, Еспаньол и Осасуна, преди пак да се озове в Сао Пауло.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мичмана

    0 0 Отговор
    И тоя трансфер, само с печалбата от Лудогорец Пирин 3:5. Впечатляващо
  • 2 Генчев

    0 0 Отговор
    Лудогорец продължава с тъпотиите си. И то с бясна скорост. Тези не им увря акъла че първо се назначава мениджъра на отбора и той поема нататъка. Да не би да смятат да задържат Станислав Генчев?
  • 3 kieran_tierney

    0 1 Отговор
    А щз като заклет фен на английският футбол не помня този млад юнак да се е подвизавал някьде из терените на Острова....