Last news in Fakti

17 Декември, 2021 14:07 1 447 16

Новият спортен министър свиква спешна среща с шефовете на ЦСКА и Левски

  • радостин василев-
  • министър на спорта-
  • цска-
  • левски

Няма сектор в спорта, който да не ни е приоритет

Новият спортен министър свиква спешна среща с шефовете на ЦСКА и Левски - 1
Снимка: БГНЕС

Новият спортен министър Радостин Василев говори пред медиите, след като участва в откриването на дигитализиран Музей на спорта. Той взе отношение по много наболели теми за българския спорт и призна, че още следващата седмица ще инициира среща с ръководството на ЦСКА и Левски.

"Няма сектор в спорта, който да не ни е приоритет. Поставяме на първо място прозрачността. В тази връзка ще бъде извършен детайлен анализ на ситуацията, федерациите, спортната инфраструктура, проблемите в сектора. След този първи етап ще започнем реализация на коалиционното споразумение. То е публично, има спешни привременни мерки, знаете ги. Трябва да се преборим за увеличение на бюджета в сектор "спорт", заяви Василев.

"След срещата другата седмица с клубовете ще поканя ръководството на ЦСКА да дойде в Министерството. Дори Гриша Ганчев, който имаше публични претенции към дружеството, което е отговорно за "Борисовата градина" и Панчарево, и заедно с дружеството да кажем пред Вас каква е реалната ситуация. Паралелно с това, ще поканя и ръководството на Левски. Те също са в лошо състояние, доколкото разбирам. Трябва да покажем еднакво отношение към всички. Ще опитам да бъда полезен по всякакъв начин на най-големите ни клубове", заяви Василев.

"Вчера поканих директора на трите дружества, които стопанисват спортните бази. Обясненията на "Сердика спортни имоти" даде същата информация, каквато даде пред медиите. Ще видим дали е възможно да разрешим този казус сега. Министерството ще съдейства по всякакъв начин."

"Вчера гледах договора за наем на ЦСКА. На бюрото ми е, както много други документи. Мисля, че този договор не е тайна и ще преценим дали може да го публикуваме, за да се види всичко. Има комисия, сега ще видя какво е правено, как е правено. За мое нещастие този казус е от 4-5 години и нямам обяснение защо е оставен толкова дълго и е на практика да се взриви в първите дни на моето управление. Оттук нататък казусът ще бъде абсолютно публичен."

"Срещата с Левски ще бъде общото състояние на клуба и на тема затруднения. Естествено, ще направя среща и с останали футболни клубове. Знам, че този спорт е много интересен. На мен, като министър от три дни, на бюрото са ми предимно други документи."

"Смятам, че държавата пречи не само по отношение на стадиона на ЦСКА, а пречи на спортистите, на федерациите и на клубовете. Докъде умишлено, докъде от некомпетентност. Забележете нашите съседи. Те също имат зелена сделка, също имат организации, които се грижат за околната среда, но успяват да подобрят своята инфраструктура. Нашият национален стадион е бил ремонтиран преди 20 години и не отговаря на средно европейско ниво. Не мога да приема, че при целия този разход и грабеж, не е имало пари за спорт."

"Идеята за Национален стадион е заложена в коалиционното споразумение в сектор "Спорт", надявам се да бъде реализирана в този мандат. Длъжен съм да го изпълнявам и ще направя всичко възможно, за да поставя началото. А ако се действа експедитивно, е възможно да стигнем и до края. Държавата трябва да инвестира сериозно в спортната инфраструктура, тъй като е в много тежко състояние."

"Според Вас трябва ли да има промяна в българския футбол? Не е необходимо давам отговор пред Вас, Вие всички знаете. Няма шанс да загубим никакъв лиценз от УЕФА. Държавата няма да се намесва нито в лобиране за избор на президент, нито в орган на управление за футболния съюз. Държавата ще защитава обществения интерес в спорта", допълни Василев.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    4 3 Отговор
    Радо държеше балон на Японския и ритахме често с него.Беше ми и хазяин на едно заведение.Баща му има много имоти.
  • 2 Действай

    7 3 Отговор
    смело !
  • 3 3 пол активен

    4 3 Отговор
    Искам да се активирам с тоя
  • 4 ГЕРЕН

    4 6 Отговор
    ЗНАЧИ ЛИ ТОВА, ЧЕ "ЦСКА" Е В ПО ДОБРА ПОЗИЦИЯ ОТ ЛЕВСКИ??!?
    НАЗОВАВАШ САМО ГАНЧО ПО ИМЕ ЗА ЛЕВСКИ КАЗВАШ ЗА УЧЕНИ ФРАЗИ. МЪГЛИВ СИ КАКТО И
    ТЕНА ТИ.

    Коментиран от #5, #8

  • 5 Последния Софиянец

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "ГЕРЕН":

    Радо е левскар от край време.

    Коментиран от #7, #10, #13, #16

  • 6 Тоя галфон

    2 3 Отговор
    Ако смята да обръща внимание само на “ритни-топкоецете” няма да изкара дълго!
  • 7 Закона

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    НАП трябва да си събере да учите от ФК Лафчис.
  • 8 Левски 1914

    3 7 Отговор

    До коментар #4 от "ГЕРЕН":

    Цска не е в никаква позиция цска ФАЛИРА Литекс - Етрополе НЕ Е цска..
  • 9 Rudi Na Lupi

    0 7 Отговор
    Аз съм адвокат на Гриша Ганчев и с Татяна Дончева му помогнахме да се откупи от Шиши и Боко! Беше сгрешил, когато тръгна да заплашва шефа на НАП (Стефанов), че ще го изкорми и ще го беси с черната му. Сега това е забравено и е време за официализиране на ВНЛ помежду ни! Гриша Ганчев е добър човек. Дава рушвети от всичко, което открадне. Такива хора ни трябват, за да работим добре.

    Коментиран от #11

  • 10 Червен

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Този е червен чорбар до мозъка в ушите си.
  • 11 Мафия

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Rudi Na Lupi":

    И на Гришата ще дойде времето. Идват млади мафиоти а няма много пари в държавата. Трябва да се преразоределят, едни губят за сметка на други. Няма вечен мафиот или се дърпа доброволно или знаете какво идва между очите.
  • 12 Мим

    1 3 Отговор
    Дано това което говори не е кьорфишек и да гледа да угоди, под прикритие уж на всички,а да е само и най много в полза на цецка.Щото ясно е,че те са му приоритет.Ако е така ще си проличи и ще бъде разкомпериран и естествено свален.Дано не съм прав...
  • 13 Мим

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Нещо не се ли бъркаш,от кога пък този го смесваш с Левски.Той си е чорбар,но сега при замяната им с литекс е малко по прикрит..
  • 14 мунчо

    0 1 Отговор
    И ТОЗИ "Специалист" -цска и левски: хайде социализма-начален, развит, зрял, презрял се завръща!
  • 15 Стига

    1 1 Отговор
    Стига с тия Левски и цска!България не е само София!
  • 16 ГЕРЕН

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ Е СРЕБРОЛЮБЕЦ.... ЩОМ БЕШЕ ДЪЛГИ ГОДИНИ АДВОКАТ НА "АРМЕЙЦИТЕ"