Last news in Fakti

19 Декември, 2021 15:50 1 047 3

Уикенден дубъл и в биатлона

  • елвира йоберг-
  • биатлон

Елвира Йоберг, подобно на София Годжа в ски-алпийските дисциплини, спечели надпреварите в и двата почивни дни

Уикенден дубъл и в биатлона - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Младата шведка Елвира Йоберг спечели своята втора поредна победа в Световната купа по биатлон, след като триумфира в първия за сезона масов старт на 12.5 километра, който се проведе във френския зимен център Анеси Льо Гран Борнан.

Йоберг допусна по една грешка в първите си две стрелби, но бе безгрешна в тези от положение прави и заслужено стигна до успеха в последния старт преди паузата за Коледа и Нова Година. Втора, след оспорвана борба по последните 2.5 километра, остана представителката на домакините Жулия Симон, която бе безгрешна от легна, но направи по един пропуск в двете стрелби от прав.

Тройката бе затворена от рускинята Кристина Резцова, която завърши с идентично постижение на огневия рубеж като това на Симон. За нея това е първи подиум за Световната купа, като до момента най-доброто ѝ класиране бе пето място, което тя постигна в спринта в Анеси в четвъртък.

На четвърта позиция финалът пресече Доротея Вирер, която водеше преди последната стрелба след безгрешни първи три визити на рубежа. Италианката обаче започна с пропуск своята стрелба, което я прати в групата на Резцова и Симон по последна обиколка. Тя обаче не можа да се пребори с тях и остана на 1.2 секунди от подиума. Точно зад нея се класира и чехкинята Джесика Ислова, която единствена свали всичките си 20 мишени днес.

В генералното класиране за Световната купа след края на първите четири кръга за сезона начело с 417 точки е Марте Олсбу Рьозеланд от Норвегия, която днес завърши шеста с две грешки. На 30 пункта зад нея е Елвира Йоберг, а тройката с актив от 327 точки затваря белорускинята Дзинара Алимбекова, която днес остана 19-а с общо пет наказателни обиколки.

В Световната купа сега предстои двуседмична пауза преди стартовете в Оберхоф, Германия, които ще се проведат между 6 и 9 януари. Женската програма в Бавария започва на 7 януари със спринт на 7.5 километра.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хм...

    2 0 Отговор
    "уикендЕН..."?! Вие сериозно ли?!
  • 2 Сърп и чук

    2 0 Отговор
    Майката на Резцова бе съветска ламя в ски бягането, след това се прехвърли в биатлона и там бе ламя!
  • 3 i-рян

    1 0 Отговор
    не го разбирам този спорт! да имам пушка и да завърша втори?