Last news in Fakti

20 Декември, 2021 11:00 1 359 10

Фенове на Ботев Пд бесни: Наслушахме се на обещания и красиви истории

  • ботев пловдив-
  • фенове-
  • стадион ботев-
  • колежа

С очите си виждаме изключително бавни темпове на строителство, незаинтересованост, непрозрачност и безхаберие

Сдружение ПФК Ботев, Клуб на привържениците на Ботев (Пловдив) и Обединени фракции Бултрас публикуваха съвместна декларация във връзка със строежа на "Колежа". Феновете на "канарчетата" дадоха срок на управляващите града до 15-и януари, вбесени от бавния темп на строителство и неяснота около строителните дейности. Също така привържениците заплашиха, че гневът им ще се стовари върху властимащите.

Публикуваме текста без редакторска намеса:

Уважаеми съграждани, скъпи ботевисти, Измина една година от рестартирането на строежа на стадион "Христо Ботев". През това време се наслушахме на обещания и красиви истории. С очите си обаче виждаме нещо съвсем различно - изключително бавни темпове на строителство, незаинтересованост, непрозрачност и безхаберие. Обстоятелства, които будят основателно недоумение и притеснение у всички нас. Многократните ни опити за изчистване на проблемите бяха посрещнати единствено с некомпетентност, хаос и прехвърляне на отговорностите между възложителя - Община Пловдив, проектанта и изпълнителя на стадиона. След близо шестмесечни усилия успяхме да получим нещо, което трябваше да бъде количествено-стойностна сметка на първи етап от строежа. Със съжаление установихме, че документацията беше подадена некоректно.

Въпреки това екип от експерти я разгледа и установи, че редица от предвидените в първия етап от строителството дейности изглеждат ненавременни и дори абсурдни. Ще си позволим да дадем няколко примера - изпълнение на 100% части "Електро" и "ВиК" на обекта и включване на някои дейности (монтаж на седалки), които могат да бъдат изпълнени в обществената поръчка за седалките, тъй като индикативните цени за монтаж са десетократно по-ниски от заложените в поръчката за стадиона. Добавени са и нови строително-монтажни работи, в които не става ясно какви видове дейности включват, как са определени количествата им и как са ценообразувани.

Освен това в официален писмен документ общината отказа да се ангажира, че стадионът ще бъде завършен не с две, а с четири трибуни - ясен пример за това, че иначе захаросаните обещания могат да останат само празни приказки. Според нас е напълно възможно при добро желание и ангажираност на възложителя - Община Пловдив, с отпуснатите от държавата средства стадионът да бъде построен с козирка и с всички минимални изисквания за провеждане на мачове от "Ефбет лига".

Странно е как при налични средства в размер на 25 млн. лв. и изискване в договора за обществената поръчка (ОП) за частично въвеждане в експлоатация сега се представят завишени стойности на етапа в размер на 36 млн. лева, при това дори без козирка, а никой в Община Пловдив не реагира и дори напротив - приема ги за нормални. Всичко това ни кара да мислим, че Община Пловдив като възложител на ОП не се справя с ангажиментите си спрямо изграждането и въвеждането в експлоатация на стадион "Христо Ботев".

Причините са или незаинтересованост, или некомпетентност. Всичко това е недопустимо, имайки предвид състоянието на спортната инфраструктура в града. Тези факти закономерно възмущават жълто-черните фенове и гражданите на Пловдив.

Уважаеми ботевисти, пловдивчани, българи! Гневът ни не е насочен само към осемгодишната липса на нашия дом и незадоволителното темпо на строеж. С всички сили искаме да избегнем възможността за безконтролно харчене на обществен ресурс - парите от нашите данъци.

Дами и господа, управляващи града ни, ако в най-кратък срок не предприемете необходимите действия за построяването на стадион "Христо Ботев" с козирка, във вид, готов за провеждане на футболни срещи и други мероприятия, при пълна прозрачност и съобразяване с работодателите ви - гражданите на Пловдив, гневът им ще избухне. При продължаващо бездействие и нехайство този гняв ще се стовари с пълна сила над всички виновници за това стадион "Христо Ботев" да продължава да не функционира.

Даваме ви срок до 15-и януари, в който да изясните статуса на строежа и да поемете ангажимент за следващите стъпки с конкретен времеви диапазон. Приемете това като последно предупреждение.

Сдружение ПФК Ботев, Клуб на привържениците на Ботев Пловдив и Обединени фракции Бултрас


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 SOS

    5 2 Отговор
    Да се спре раздаването на пари за този стадион.
  • 3 Toxic

    12 2 Отговор
    Откъде накъде държавата трябва да финансира и строи стадион на частен футболен клуб? Мафиотът Борисов раздаваше нашите пари , за да си купува футболни запалянковци в подкрепа!
  • 4 че защо

    8 2 Отговор
    Били бесни? На кого и за какво? Вместо да чакат милостиня от държавата и общината, трябва сами да си съберат пари и построят стадион, че да разберат кой ги източва.
  • 5 един от многото

    6 0 Отговор
    Преди около две години Борисов обяви официално , че дава около 130 милиона за футбола в Пловдив , като подялбата беше някъде около 60/40 в полза на Ботев , за да се построи стадиона им. Сега чета някакви луди надценки а само преди няколко дни Гриша Ганчев обяви каква оферта има за построяването на стадиона на ЦСКА. Изглежда , че инерцията на безразборни кражби от общинарите въобще не си е отишла с Багдатския крадец мамин Ванко! Но какво ли да се учудваме , така работят мутрите от ГЕРБ.
  • 6 Без милост за схемаджии

    5 1 Отговор
    Браво, че поне някой се интересува да бъде построен стадион за който са дадени пари. Това са истински фенове. Никаква милост за крадците и схемаджиите в общините!
  • 7 Ехх, очертава се

    1 0 Отговор
    Десният кран на чешмата, драги запалянковци.
  • 8 Тома Неверни

    0 2 Отговор
    Браво на феновете на Ботев. Така трябва да се действа, да има обществен натиск спрямо отговорните фактори за построяване на стадиона, за да има резултат. Сигурен съм че стадион Христо Ботев ще бъде построен. Между другото това не се отнася само за феновете на Ботев а за пловдивската общественост. Не случайно в Пловдив се строят три стадиона а в столицата нито един. Не искам да обидя никой но столичани спите. Вярно че държавата даде пари на пловдивските клубове, но нали знаете , едно бебе докато не реве не му дават да суче!
  • 9 СТРОИТЕЛ

    0 1 Отговор
    Само за Бойко Борисов ще строим. За диктатора Радев - НИКОГА!
  • 10 АЗ АЗ

    3 1 Отговор
    МЯСТОТО НА ТОЗИ СТАДИОН ВЪОБЩЕ НЕ Е В ЦЕНТЪРА НА ГРАДА!!! ГОРКИТЕ ЖИВУЩИ ЩЕ СА ПОДЛОЖЕНИ НА ПОСТОЯНЕН ТОРМОЗ, ШУМ, ЗАТВОРЕНИ ПЪТИЩА И ХАОС!!! ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ИНВЕСТИРА В СТАДИОН ПЛОВДИВ, А НЕ В ЧАСТЕН КЛУБ!!!