Last news in Fakti

24 Декември, 2021 12:14 5 371 2

Светът на спорта загуби поредната си голяма легенда

  • спортна стрелба-
  • починал-
  • спорт-
  • олимпийски шапион

Фалта е участвал на три Олимпиади

Светът на спорта загуби поредната си голяма легенда - 1
Снимка: БГНЕС

Светът на спорта загуби поредната си голяма легенда. Бившият олимпийски вицешампион Ладислав Фалта почина на 85-годишна възраст. Новината за смъртта на знаменития стрелец беше съобщена от Чешкия олимпийски комитет, но подробности не бяха разкрити.

Фалта е участвал на три Олимпиади. В Токио през 1964 г. е десети, а четири години по-късно в Мексико Сити записва прогрес с една позиция. На олимпийските игри в Мюнхен през 1972 г. се окичва със сребърен медал, след като изостава на една точка от поляка Йозеф Запендски, който печели златото с подобряване на олимпийския рекорд на бърза стрелба с пистолет.

Светът на спорта загуби поредната си голяма легенда

На световното първенство по стрелба във Финикс през 1970 г. печели общо четири медала – два златни, един сребърен и един бронзов. Освен това Фалта има и бронз от световното първенство във Висбаден през 1966 г. От европейски първенства е спечелил три златни и едно бронзово отличия.

Ладислав Фалта е многократен шампион на Чехословакия. През 1990 г. е освободен като служител на армията, част от която е в продължение на почти на четири десетилетия. След това работи като охранител.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дежавю

    4 2 Отговор
    Ей, вие наистина не можете за какво да пишете. Кой в България го знае и се вълнува от това? Светъл му път, ама не ни заливайте с такива "новини"!
  • 2 Хаджигенов

    0 1 Отговор
    Не говори така, Домуса ще се разболее.