Last news in Fakti

25 Декември, 2021 09:31 32 807 6

Трикратна световна шампионка е в кома след тежко падане

  • ейми питерс-
  • световна шампионка-
  • колоездене

30-годишната Питерс e eдна от най-силните състезателки и национална шампионка в шосейните състезания

Трикратна световна шампионка е в кома след тежко падане - 1

Трикратната световна шампионка по колоездене в дисциплината "Мадисън" Ейми Питерс (Нидерландия) е поставена в кома, след като е претърпяла и операция, след тежко падане по време на тренировка в Испания. Това съобщи Колоездачният съюз на Нидерландия днес.

30-годишната Питерс e eдна от най-силните състезателки и национална шампионка в шосейните състезания. Тя е претърпяла операция за премахване на натиска върху мозъка ѝ, причинен от падането и удара, и нейният екип казва, че "ще бъде възможно да се направи оценка на възможните щети", когато лекарите я събудят след няколко дни. След това ще стане ясно и как точно ще бъде организирано възстановяването ѝ и дали ще има негативни последици.

От Колоездачният съюз на Нидерландия обявиха, че за момента няма да правят повече изявления за нейното състояние и помолиха всички участници в съвместната тренировка и свидетели да спазват поверителност.

Питерс спечели световните титли в дисциплината "Мадисън" през 2019-а, през 2020-а и през 2021-а година заедно с Кирстен Вилд. Но на Олимпийските игри това лято в Токио пропусна да си тръгне с каквото и да било отличие, тъй като се нареди четвърта.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буха ха

    16 17 Отговор
    А в Африка, национален състезател по бобслей е паднал от клона и си е изкълчил крака.
  • 2 6373838399

    2 6 Отговор
    Браво!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Знайко

    17 1 Отговор
    Готина мацка, дано се оправи-стискаме й палци !!!