Last news in Fakti

25 Декември, 2021 18:25 2 027 2

Сенегал се прицели в Купата на Африка с куп звезди

  • садио мане-
  • сенегал-
  • купа на африка-
  • ливърпул

Садио Мане, който е и актуален Футболист на годината в Африка, се надява да спечелят първа континентална титла в историята, след като на предишното издание през 2019-а година завършиха 2-и

Сенегал се прицели в Купата на Африка с куп звезди  - 1
Снимка:

Садио Мане ще води изглеждащият като фаворит отбор на Сенегал на предстоящата Купа на Африка през януари, стана ясно след обявяването на състава на страната.

Нападателят на Ливърпул, който е и актуален Футболист на годината в Африка, се надява да спечелят първа континентална титла в историята, след като на предишното издание през 2019-а година завършиха 2-и.

Селекционерът на Сенегал Алиу Сисе избра група от 27 футболисти, в това число и контузените капитан Калиду Кулибали и Исмаила Сар от Уотфорд. 30-годишният Кулибали получи разтежение на бедрото в началото на месеца по време на мач от Серия А с отбора на Наполи и стана ясно, че до края на декември ще бъде извън терена. Ако не успее да се възстанови, по някаква странна ирония Кулибали ще пропусне трети турнир на Африка подред.

Сар нарани коляното си по време на убедителната победа с 4:1 над Манчестър Юнайтед през ноември, от тогава не е играл, а очакванията са той да се върне на терена чак през февруари.

Но Сисе реши да ги извика, за да бъдат с отбора, а също така и да следи как върви рехабилитацията им. И разбира се, надява се да може да ги използва по време на мачовете в Камерун.

Сенегал е в група В на турнира и стартира мачовете си на 10-и януари срещу отбора на Зимбабве, а също така в групата им са отборите на Гвинея и Малави.

В групата на Сенегал е включен и бившият френски юношески национал Папе Гай, който смени националността си и вече има право да играе за родината на родителите си. Друг бивш френски юношески национал Нампалис Менди също е в списъка, макар че през този сезон няма и минута за английския Лестър.

Очаквано вратарят Едуард Менди от Челси също е сред звездите на отбора, както и Фоде Бало-Туре (Милан, Италия), Идриса Гай и Абду Диало (Пари Сен Жермен), Буна Сар (Байерн Мюнхен), Кейта Балде (Каляри), Булайе Диа (Виляреал), Шейку Конате (Кристъл Палас).


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.