Last news in Fakti

28 Декември, 2021 16:55 4 570 9

Задава се революция в художествената гимнастика

  • художествена гимнастика-
  • оценяване-
  • компюър-
  • 3d модел

Идеята е честност и повече интерес при зрителите

Задава се революция в художествената гимнастика - 1
Снимка: EPA/БГНЕС/Илюстративна

Компютър ще помага при оценяването в художествена гимнастика. Това съобщи президентът на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе.

“В атлетиката и плуването резултатите се измерват с време и на всички е ясно какво се случва. В игрите се играе на голове и точки и всичко се случва пред очите на хората. В гимнастиката играят съчетания, които за обикновения човек изглеждат еднакви, но след това се получават различни оценки. Точно тук е проблемът, който трябва да решим.

Идеята е честност и повече интерес при зрителите. Сега много от почитателите не разбират точно какво се оценява и как се подреждат спортистите. Новата система ще даде шанс и на самите гимнастици. Така те ще могат да тренират и да знаят на какво могат да разчитат или не по време на състезания”, заяви Ватанабе.

Системата се базира на 3D модел, който автоматично ще пресмята изпълнението на елементите, като всеки от тях има различна стойност на трудност. Сформираната оценка няма да е окончателна, а ще е в помощ на съдийките на масата.

Подобна система вече действа във фигурното пързаляне, като по време на съчетанието се изобразява изпълненият елемент и неговата стойност.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    18 7 Отговор
    Компютъра не разбира кое е красиво.

    Коментиран от #6

  • 2 Изкуствен интелект

    15 3 Отговор
    ГолЕми приказки и "очаквания" за "безпристрастност" ? Всеки алгоритъм се задава от човек и то със специфични изисквания. Програмиста със съответната програма задава на компютъра "какво да прави" ! Компютъра влиза в действие и следи какво се случва, но следи така както е зададено по алгоритъм. Безпристрастността ще е докато не викнат програмиста и не му "обяснят", че са решили да променят алгоритъма и после пак и пак и все в угода някому. Човешкия гений е ненадминат и в прекия и в преносния смисъл. Така че .................. !!!
  • 3 ⚜️Просветен⚜️

    13 5 Отговор
    Смятах да пиша коментар , но като прочетох предходните два коментара , единственото което ще напиша е , че са абсолютно точни и правилни ! Поздравления , мислещи съфорумци !
  • 4 Реалист

    8 7 Отговор
    Искам илияна раева у дома в тази поза:)
  • 5 Здрав а не болен

    6 1 Отговор
    Трябва да има истинска, а не изкуствена революция в и за България!
  • 6 Мендоса

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    А в пързалянето как разбра?
  • 7 бау бау

    4 7 Отговор
    За съжаление нищо не разбирам от художествена гимнастика, но като ги гледам на тепиха си мисля само за пеервезии, за съжаление!
  • 8 sportista

    10 3 Отговор
    Чета коментарите на неграмотни хора които никога не са спортували,а още повече да са ходили на състезание. Драги наивници, става въпрос за въвеждане на базови данни за всяко упражнение което съществува.Тук програматора НЕ ИГРАЕ,защото упражненията са описани в правилници и са приети от съответните Международни организации.но това на ВАС не вие ясно и едвали някога ще видите тези ПРАВИЛНИЦИ.
    Да открехна първия писател-прочети цялата статия.Дано разбереш нещо.Успех
  • 9 рон джереми

    1 5 Отговор
    Новото е,че гимнастичките ще играят голи.