Last news in Fakti

5 Януари, 2022 17:00 18 910 6

Кой е най-богатият боксьор в историята?

  • антъни джошуа-
  • флойд мейуедър-
  • джордж форман-
  • тайсън фюри-
  • мани пакиао-
  • канело алварес

Оказва се, че отговорът е по-лесен от предполаганото

Кой е най-богатият боксьор в историята? - 1
Снимка: БГНЕС

Боксът е един от най-доходоносните спортове в света, като нерядко атлетите там печелят десетки милиони и то само от появата си в един мач. Но, ако за едни този шанс идва веднъж в живота, други на практика се бият всеки път за колосални хонорари. Именно това ги превръща и в най-богатите боксьори в историята.

Английското издание Manchester Evening News прави класация именно на хората, заработили най-сериозните пачки, като ги подрежда в класация от топ 10.

На престижното десето място е украинската легенда Владимир Кличко със €70 млн. Той доминира в тежката дивизия близо 10 години преди да сцената да се появят едни млади и нахакани момчета, част от които дори намират място в тази класация.

Първият от тях е именно Антъни Джошуа със своите €72 млн. „Ей Джей“ бързо се превърна в глобален бранд, като сме убедени, че въпросната сума е много по-висока, ако вземем предвид и спонсорските договори, които е подписал през годините.

На осмо място е считаният от мнозина за най-велик Шугър Рей Леонард. Той е спечелил над €105 млн. в боевете си, като смело можем да заявим, че това е напълно заслужено с оглед качествата, които демонстрираше с ръкавиците във вече не чак толкова близкото минало.

Тайсън Фюри окупира седмото място със своите €120 млн. Един от малцината непобедени бойци в тежка категория имаше период, в който трябваше да лекува психически проблеми, но днес се завърна много по-силен от преди, за да продължи да жъне успехи и да пълни банковата си сметка.

Ленъкс Люис е едни гърди напред със своите €123 млн. Съдбата вещаеше нещо подобно на „Лъва“ още в аматьорските му години, когато спечели злато на Олимпийските игри в Сеул, наред с още редица други престижни надпревари преди да сътвори онези сензации с Ивендър Холифийлд в края на миналия век.

Саул „Канело“ Алварез наскоро бе определен за №1 сред всички боксьори за изминалата 2021 г., а в цифри това се изразява в хонорари от почти €126 млн. Мексиканецът е съвършената бойна машина и съвсем очаквано прескача из различните тегови дивизии, за да намери достоен опонент.

И ето, че навлизаме в групата на наистина богатите бойци, стартирайки от Оскар Де Ла Оя, който е заработил €177 млн. в цялата си невероятна кариера.

Бронзовият медал на богаташите отива при Мани Пакиао, който е припечелил €195 млн. в хода на почти безгрешната си кариера.

Джордж Форман пък е току в подножието на върха. Битките са му докарали €265 млн. през годините, превръщайки се в един от най-успешните атлети изобщо в света.

Ако до сега смятате, че сумите са били главозамайващи, тогава ви препоръчваме да седнете, защото се притесняваме как бихте реагирали на сумата от €480 млн., която е изкарал Флойд Мейуедър-младши. Американецът напълно си е заслужил прякора „Мъни Мейуедър“ с оглед този факт. Сумата обаче скоро може да набъбне още, защото в боксовите среди плъзна слух, че той се готви за поредно завръщане на ринга.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 36 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Qwerty

    28 0 Отговор
    Една от най-тъпите статии със смехотворно грешни цифри, които някога съм чел. Ще кажа само две имена - Тайсън и Холифийлд. Всеки от тях е заработил по НАД четвърт милиард на ринга. Отделно споменатият тук Форман натрупва 250млн от цитираната сума, чрез бизнеса си с барбекю-скари. Едва останалите 15-тина милиона са му от бокс. Както вече казах - много, ама МНОГО тъпа статия.

    Коментиран от #2

  • 2 Хаха

    2 9 Отговор

    До коментар #1 от "Qwerty":

    Един иЗтински разбирач. Тук е пълно с такива като него. Най са ми смешни тия дето си избират една статия, започват да я защитават и отричат всичко друго.
  • 3 TMT

    3 1 Отговор
    Наистина невярна информация, Флойд е на първо място от много години насам, той дори беше най богатия спортист, но преди две години го мина Роналдо, а тогава богатството на Флойд мина 1млр.

    Коментиран от #5

  • 4 Хахаха

    8 2 Отговор
    Някой от вас,да не би да е бил нечий счетоводител
  • 5 Смях

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "TMT":

    Какви глупости говориш Флойд никога не е бил най-богатите спортист , нито пък Роналдо... Първите 4 позиции са заети от баскетболист и от 3ма голфъри.
    А че тая статия е пълна с грешна информация , да така е. А относно Тайсън и Холифийлд , направили са доста пари ,да. Но Тайсън има в днешно време няколко милиона , защото Дон Кинг го обра още преди години..

    Коментиран от #6

  • 6 Hellish

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Смях":

    Абсолютно вярно, спортистът с най-много спечелени пари е Майкъл Джордан. Което е близко до ума, все пак над 30 години най-престижният им модел е Air Jordan. А на колко световни бранда беше рекламно лице няма смисъл да се коментира. Помня преди години когато стана първият спортист милярдер.