Last news in Fakti

8 Януари, 2022 21:53 2 461 2

Борусия Дортмунд направи немислимото във Франкфурт

  • борусия дортмунд-
  • айнтрахт франкфурт-
  • 3:2-
  • бундеслига

"Жълто-черните" обърнаха мач от 0:2, като определено може да се каже, че днес на направиха най-добрия си мач през сезона в Бундеслигата

Борусия Дортмунд направи немислимото във Франкфурт - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

С невероятен обрат в края на мача Борусия Дортмунд измъкна трите точки при гостуването си на Айнтрахт. От Франкфурт гостите от Дортмунд си тръгнаха с победа с 3:2, макар че изоставаха с 0:2 до 71-вата минута и с 1:2 три минути преди изтичане на редовното време.

Срещата започна по мечтан начин за домакините, които дръпнаха с 2:0 още до 24-тата минута. Рафаел Боре откри резултата в 15-ата минута, а отново той покачи на 2:0 девет по-късно. Малко след това и гредата спаси вратата на Борусия от гол, а "жълто-черните" създадоха първата си опасност чак в добавеното време на първата част, когато последователно Матс Хумелс и Дониел Мален пропуснаха да намалят.

В последния половин час на мача Борусия изглеждаше като по-свежия отбор на терена и успя да обърне хода на срещата.

В 71-вата минута Ерлинг Холанд комбинира с Торган Азар и той намали на 1:2.

Равенството 2:2 стана факт в 87-мата минута, когато центриране на Тома Мюние бе засечено от англичанина Джуд Белингам с глава.

Това обаче не бе всичко в срещата и две минути по-късно Махмуд Дауд показа най-голяма съобразителност за една отбита топка и с фалцов удар от дъгата на наказателното поле матира Кевин Трап за крайното 3:2 в полза на дортмундци.

С победата Борусия съкрати до шест точки изоставането си от лидера в класирането Байерн Мюнхен. Баварците водят с 43 точки, докато Борусия има 37 от 18 мача. Айнтрахт е на седмо място с 27 точки.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Komapak

    1 0 Отговор
    Не ми хареса стадиона във Франкфурт. Като финансова столица могат да понатрят доста носове, но не искат. Нямам никаква идея защо. Може би както в ццяла Германия интернета е трагичен......
  • 2 Lars Riken

    2 0 Отговор
    В този кръг всички клошари загубиха мачовете си. Alless, Borussia !