Last news in Fakti

13 Януари, 2022 20:30 3 062 7

Христо Йовов признава, че футболът в аматьорските лиги се върти основно около софрата

  • христо йовов-
  • сините орли-
  • левски

Легендата на Левски е с картотека за Сините орли в Своге

Христо Йовов признава, че футболът в аматьорските лиги се върти основно около софрата - 1
Снимка: БГНЕС

Макар и на 44 години легендата на Левски Христо Йовов продължава да играе футбол, пък било то и в аматьорското ниво на родния шампионат. Той е част от отбора на Сините орли в Своге, където записва минути в „А“ окръжна група. Бившият национал признава, че футболът на подобно ниво се върти основно около софрата след мачовете.

Ние сме любителски отбор. Момчетата работят от понеделник до петък и в неделя идваме и изкарваме парата. Пък и след мача има интересни моменти – бира, пица, смешки. Сядаш, смееш се с приятели, пък и аз не съм най-младият, та винаги можеш да научиш нещо от по-младите“, споделя Йовов пред „Тема Спорт“.

Сините орли в момента се намират на трето място в своята група, като дори имат две победи над лидера Драгоман. Амбициите за нещо повече обаче няма, защото групата от играчи е събрана изцяло на приятелски начала, разказва още бившият играч на Мюнхен 1860.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БиБи

    15 2 Отговор
    Брате, нали тотото ти подарих. Пази менискуса, че май на прокурор ще те дават!
  • 2 Едно време и

    12 0 Отговор
    аз играех в един селски отбор. Ходехме с една ИФА с пейки в каросерията на мачове в съседните села. БЕШЕ ГОЛЯМО ПРЕЖИВЯВАНЕ и за нас, и за публиката. Бяхме в А окръжна, през трите ми години не сме изпадали в Б. По едно време в отбора ни заигра и местното попче, симпатяга, на терена забравяше молитвите и псуваше като тракторист. След мача - кебапчета и бира, може и по малко алкохол. вЕДНЪЖ СЕ СРЕЩНАХМЕ С ПРОТИВНИКА В КРЪЧМАТА, НА ТЕРЕНА БЯХМЕ СТИГНАЛИ ДО БОЙ, В КРЪЧМАТА ЗАБРАВИХМЕ ТОВА И ОПСУВАХМЕ СЪДИЯТА, АМА НЕГО ГО НЯМАШЕ. тА ТАКИВА МИ ТИ РАБОТИ...
  • 3 Ръмпези

    8 2 Отговор
    БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА ИНФОРМАЦИЯТА...ЩО ЗА ТЪПОТИЯ...
  • 4 Ицо

    6 1 Отговор
    Каква бира и каква пица бе ти пиеш само уиски и пушиш пури
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 пешо

    10 3 Отговор
    боклук от тото досега издържахте левски
  • 7 Чорбата

    1 6 Отговор
    Абе Ристе , ти да си играл някога футбол на по-високо ниво ? Лесчи още игаят селски футбол .