15 Януари, 2022 09:51 1 037 2

Нападател на ЦСКА грабна “Златна обувка” в Еквадор

  • цска-
  • жорди кайседо-
  • футбол-
  • еквадор

По този повод на тарана бе посветен материал в южноамериканското издание Балонлатино

Нападател на ЦСКА грабна “Златна обувка” в Еквадор - 1
Снимка: БГНЕС

Нападателят на ЦСКА Жорди Кайседо грабна “Златна обувка” в Еквадор, след като се превърна в местния футболист с най-много голове за миналата година. По този повод на тарана бе посветен материал в южноамериканското издание Балонлатино.

“Фокусът на медиите винаги е върху аржентинските, уругвайските, чилийските, бразилските и колумбийските футболисти. Въпреки това, в последно време няколко еквадорски играчи се откроиха в Европа. Един от тях беше Жорди Кайседо, който спечели “Златната обувка” през 2021 година като голмайстор на Еквадор с 27 гола в 45 мача за ЦСКА от България”, пише в материала.

“Първото му попадение беше през февруари при победата над Черно море с 1:0, това беше голмайсторското кръщене на Кайседо с българския отбор. Той подписа договор с ЦСКА на 5 февруари и 15 дни по-късно вкара”, разказва изданието.

“Жорди отбеляза общо 19 гола за първенство през годината, а в тези двубои отборът му спечели 11 победи и стигна до 7 равенства. Той вкара 7 гола за Купата на България, един път бе точен в евротурнирите”, отбелязват от изданието.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соарес

    3 2 Отговор
    ЦСКА го направи национал на Еквадор. Сега и печели и Златната Обувка на страната си. Минимално цената му вече е 12 000000 (милиона) лева.
    Още преди нова година мениджъра му съобщи, че ЦСКА иска 5,5 милиона евро за него.

    Коментиран от #2

  • 2 Левски 1914

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Соарес":

    цска ФАЛИРА.