Last news in Fakti

15 Януари, 2022 19:21 920 0

Андрей Аршавин стана заместник-генерален директор в Зенит

  • андрей аршавин-
  • зенит-
  • футбол

До момента Аршавин заемаше поста шеф на детско-юношеската школа на клуба

Андрей Аршавин стана заместник-генерален директор в Зенит - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият руски национал и един от разпознаваемите футболисти от тази страна в Европа Андрей Аршавин беше назначен за заместник-генерален директор в родния си клуб Зенит (Санкт Петербург), съобщи прекият му началник и актуален генерален директор на клуба Александър Медведев.

До момента Аршавин заемаше поста шеф на детско-юношеската школа на клуба и на целия младежки департамент, където беше назначен през август 2020-а година.

"Спектърът на работа на Аршавин на поста директор на департамента по развитие на младежкия футбол беше достатъчно широк, отчитайки интензитета по развитие на младите и значимостта му за клуба. След като прецени работата му, Бордът взе решение да го повиши. Както и преди, той ще следи развитието и влизането на младите към мъжкия тим. Що се отнася до позицията на спортния директор, позицията на управата не се променя. До края на първенството отварянето на такава длъжност не се предвижда, обясни Медведев.

В кариерата си на футболист 40-годишният Аршавин има два периода. От 1999-а до 2008-а и от 2012-а до 2015-а. На визитката му са три титли на страната, носител на Купата на Русия, както и през 2008-а година победител в Купата на УЕФА и в Суперкупата на Европа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА