Last news in Fakti

25 Януари, 2022 10:57 2 095 3

Ужас на Купата на африканските нации: Най-малко шестима загинали на мач на Камерун (ВИДЕО)

  • камерун-
  • коморски острови-
  • купата на африканските нации-
  • жертви

Губернаторът на централния регион на Камерун сподели, че може да има и повече жертви

Ужас на Купата на африканските нации: Най-малко шестима загинали на мач на Камерун (ВИДЕО) - 1
Снимка: Twitter

Най-малко шестима души са загинали при сблъсъци пред стадион „Олембе“ в Яунде, който беше домакин на мача от 1/8-финалите за Купата на африканските нации между Камерун и Коморски острови в понеделник вечерта.

Насери Пол Бия, губернатор на централния регион на Камерун, каза, че може да има и повече жертви. Тежкият инцидент се е случил преди началото на мача, когато тълпите от фенове са се опитвали да получат достъп до стадиона в столицата на Камерун, за да гледат двубоя с Коморските острови.

Служители на близката болница Месаси са обявили, че е имало най-малко 40 ранени от блъскането. Местните медии съобщават, че сред пострадалите има и деца. Загиналите пък са били прегазени от многобройната тълпа.

„Някои от ранените са в безнадеждно състояние. Ще трябва да ги евакуираме в специализирана болница“, споделя Олинга Пруденс, една от медицинските сестри, приели ранените.

Според официалните лица около 50 000 души са се опитали да присъстват на мача. Капацитетът на стадиона е 60 000, но не е трябвало да бъде пълен на повече от 80 процента за мача поради ограниченията поради пандемията от коронавирус.

Иначе Камерун спечели мача с 2:1, за да достигне до 1/4-финалите.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 SH BG

    2 1 Отговор
    Погрижили са се да не се заразят от КоВидя, а са ги изпратили директно на гробищата, като са предизвикали месомелачка с безсмислените ограничения...!!!

    Ей такава е загрижеността на медицинските фашисти за здравето и живота на хората...!!!

    Дааа...!!!
  • 3 Next

    4 0 Отговор
    Абе тук в България няма никой по трибуните, единствен само домуса твърди че трибуните са препълнени. Кой е улигофрена сега?