25 Януари, 2022 20:15 1 009 3

Сенегал имаше нужда от 2 червени картона, за да пребори Кабо Верде

  • сенегал-
  • кабо верде-
  • купа на африканските нации

„Лъвовете от Теранга“ се добраха до 1/4-финалите, а там вече нещата стават сериозни

Сенегал продължава да не убеждава с представянето си на тазгодишното издание на Купата на африканските нации, въпреки че попадна сред най-добрите 8 в турнира, след като победи с 2:0 тима на Кабо Верде.

Патрик Андраде бе изгонен рано-рано в мача след любезното съдействие на съдиите на ВАР-а. Да, той удари с бутонките си Нампали Менди при единоборството им, но реферите удобно пропуснаха факта, че Андраде стъпи върху топката, след като бе избутан от съперник, и едва след това нарани своя съперник. Освен всичко повторението бе показано на Люхлу Бенбрахам в забързан каданс, за да изглежда сякаш халфът на Кабо влага прекомерна сила при удара. Първоначалното решение за жълт картон бе максимумът в тази ситуация, но вместо това символичните гости останаха с човек по-малко в 21'.

След почивката и вратарят Возиня бе изгонен изгонен при подобна ситуация, макар тук да имаше повече основания за най-строгата санкция при фаула срещу Садио Мане. А и все пак бе предотвратена пряка опасност за гол с непозволени действията, тъй че споровете не са основателни.

Именно звездата на Ливърпул след това откри резултата в 63', като добута топката в мрежата зад резервния страж Нино Вилиан.

Чак в добавеното време в ситуация двама на един Бамба Денг успя да узакони класирането на Сенегал в следващата фаза на турнира, вкарвайки за крайното 2:0.

Мали и Екваториална Гвинея ще определят съперника на „лъвовете от Теранга“ в 1/4-финалите. Те играят от 21:00 часа.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хайл

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    Асен Василев е сас ковид 😉
  • 3 Хайл

    1 0 Отговор
    Колко завърши хокейния мач между Чад и Камерун? Суданския отбор по синхронно плуване ще участват ли в състезанията в Танзания