Last news in Fakti

26 Януари, 2022 19:15 2 479 6

Медведев постигна един от големите обрати в кариерата си, за да се добере до полуфиналите на AO

  • данийл медведев-
  • феликс оже-алиасим-
  • australian open

Близо 5 мача отнеха на руснака, за да се справи с Феликс Оже-Алиасим

Медведев постигна един от големите обрати в кариерата си, за да се добере до полуфиналите на AO - 1
Снимка: БГНЕС

Младият канадец Феликс Оже-Алиасим едва не поднесе сензацията на тазгодишното издание на Australian Open, след като поведе с 0:2 сета на световния №2 Данийл Медведев.

Мачът бе оспорван от самото началото, като Оже-Алиасим трябваше дори да мине през тайбрек, за да стигне до успеха с 6:7 (4), а във втората част бе далеч по-категоричен на корта и успя да затвори сета при 3:6.

Сценарият от началото на мача се повтори и в третата част, но този път с положителен знак за Медведев. Това изглежда му даде допълнителна мотивация, за да успее да изравни след 7:5, а в решителния сет успя да демонстрира по-високата си класа, като не допусна нова изненада за 6:4.

Руснакът ще спори за място във финала със Стефанос Циципас, който премина скоростно през Яник Синер по-рано през деня с 3:0 сета.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джокович

    6 14 Отговор
    Неграмотен антиваксър бях маКло ас.
  • 2 Гиго

    3 23 Отговор
    Данийл културно си купи сертификат без да вдига шум и да настройва хората. За разлика от бай Ганьо Сърбина дето гледа АО по канал 1.
  • 3 Гинка

    4 8 Отговор
    Новакс за кого вика на този турнир?
  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    10 5 Отговор
    Не мога да повярвам ,че медведев успя да измъкне този мач.......сега виждам и защо блокадата на Ленинград не успя...както и си спомням една партия играна на 09.май не знам коя година бе на гросмайсторски турнир във Варна мисля.Кнаак игра със гросмайстор от СССр...не си спомням името нещо,китайско-грузинско бе ..Кнаак го.Бе надиграл тотално и загуби.След това,което видях почнах да се уважавам повече....Имам спечелени два големи опена в Чехословакия преди много години ....там участваха ,около 2рейса със съветски хора....
  • 5 Кулюкулю

    17 0 Отговор
    "Близо 5 мача отнеха на руснака, за да се справи с Феликс Оже-Алиасим"..

    Ко, ко казА?
  • 6 Гост

    3 14 Отговор
    Тоя проскубан пес играе най-отвратителния и грозен тенис, който съм гледал през всичките 39 години откакто гледам. Обаче в кривата си кратуна е шампион и успява да върви напред.