Last news in Fakti

28 Януари, 2022 12:30 1 029 0

Реал Мадрид си гарантира по над €400 млн. на година от модернизирания „Сантиаго Бернабеу“

  • сантиаго бернабеу-
  • реал мадрид-
  • legends

Клубът сключи сделка за американска компания, която ще експлоатира съоръжението за редица извънфутболни занимания

Реал Мадрид си гарантира по над €400 млн. на година от модернизирания „Сантиаго Бернабеу“ - 1
Снимка: БГНЕС

Реал Мадрид почти завърши модернизацията на „Сантиаго Бернабеу“, за който беше теглен кредит в размер на €1 млрд., но инвестицията е напът бързо да се изплати, след като стана ясно, че клубът е сключил сделка за сътрудничество с американска компания, която организира мащабни събития на подобни съоръжения, научихме от БНТ.

Договорът с Legends е за 25 години, като компанията ще прибира по 20% от приходите от своите мероприятия.

Прогнозните разчети изчисляват, че ежегодно стадионът ще генерира между €400-440 млн., което е невиждана досега сума за спортна арена.

Въпросните пари ще идват не само от организацията на футболни мачове, но и от концерти, търговия и други развлекателни инициативи, както вътре в арената, така и в района около нея.

За сравнение, до момента Реал Мадрид планираше приходи в размер на €150 млн. на година от „Сантиаго Бернабеу“.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА