Last news in Fakti

2 Февруари, 2022 12:20 1 609 20

Министерството на спорта планира нов национален стадион

  • министерство на спорта-
  • национален стадион-
  • футбол

Още преди съставянето на правителството всички коалиционни партии се обединиха около мнението, че бюджетът за спорта трябва да бъде увеличен

Министерството на спорта планира нов национален стадион - 1

Министерството на спорта планира нов национален стадион да бъде изграден на сегашния "Раковски" в столицата. Още преди съставянето на правителството всички коалиционни партии се обединиха около мнението, че бюджетът за спорта трябва да бъде увеличен.

Преди дни министър Радостин Василев разкри, че освен определените средства за федерациите допълнително ще бъдат отпуснати 100 милиона лева. Те ще отидат за изграждането на инфраструктурни проекти. Единият от плановете е именно построяването на ново модерно съоръжение на мястото на "Раковски", който в момента е в окаяно състояние. Отделно се планира на сегашния Национален стадион "Васил Левски" да бъде направен ремонт.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gost

    18 13 Отговор
    Само един въпрос: ЗАЩО? За какво ни е нов стадион, като ние футбол нямаме????

    Коментиран от #2, #4, #5, #6, #17

  • 2 Коко

    15 12 Отговор

    До коментар #1 от "gost":

    За да има къде да ни дъни Гибралтар.
  • 3 Хората

    14 11 Отговор
    Няма какво да ядат дето се казва нов стадион да имаме силен национален отбор да на гол задник чифте пищови
  • 4 ПП лапаница

    13 12 Отговор

    До коментар #1 от "gost":

    За да "усвоим" и ние кинти. Да не сме по прости от герб?
  • 5 гадно

    19 2 Отговор

    До коментар #1 от "gost":

    Стадионите не са само за футбол проблема е, че ние вече нямаме нищо, а не само футбол.
  • 6 ФРТ

    19 5 Отговор

    До коментар #1 от "gost":

    Така е. Другия месец след оставките на това БФС, се надяваме футбола ни най-накрая да отлепи от дъното и интереса да се върне.

    Коментиран от #10

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Потрес

    5 11 Отговор
    Очевидно новите упрсвляващи не знаят къде се намират. Явно да откраднат и те някой милион е основната им цел! Мораториум на всички подобни измишльотини, докато не се излезе от всички финансови, здравни и икономически кризи! Престанете да харчите данъци скапаняци! Оставка дебилиииии! Оставка! Ще ви разчастиме! Овчето племе е готово да изтърпи и поредните спасители, които ще унищожат всичко!
  • 9 Аре нема нужда

    9 11 Отговор
    Преди това да се направи детска болница ! На стадиона ходят само лумпени и пияници,подгряти с дрога.Дори на "Васил Левски",не се събират повече от 15 хил.Това се казва популизъм !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Съвет

    7 10 Отговор
    Много по-добър е вариантът да се направи на мястото на ст. “Септември“ в Красна поляна, във всяко едно отношение - разполагаема площ, в т.ч. и за допълнителни терени, паркинги и др., комуникации, достъп и т.н. И самото строителство ще излезе по-евтино и по-малко ограничаващо околния трафик.
  • 12 Турлак

    12 1 Отговор
    След като в село Заножене намиращо се в Северозапада е построена голяма спортна зала насред голо поле защо да нямаме още един стадион?
  • 13 Дааа

    5 9 Отговор
    Не че нещо но за какво ни е нов национален стадион??!! Някакъв фактор ли сме във футбола .А в същото време няма детска болница...да п....м на тъпата държава.Кой ще тренира като младите ги няма вече???
  • 14 Българина

    3 10 Отговор
    стига сте инвестирали в софия, 8 държави са сменили столиците си и много други го планират. България умря заради софия
  • 15 Аз съм българче

    6 9 Отговор
    За какво са ви стадиони, когато нямате футболисти бе гадове???
  • 16 Нотариус

    1 9 Отговор
    Явно Мургавия Министър Руди търси начин да отклони фокуса от ПФК Наследник - тире - София…
  • 17 така, така

    0 9 Отговор

    До коментар #1 от "gost":

    Държавата, вместо да харчи парите на данакоплатците, по-добре да ги раздаде тия стадиони на богаташи с проект да ги модернизират да отговарят на критериите за финал на ШЛ. Стига сме се излагали пред Албания и Македония.
  • 18 Дончев

    0 0 Отговор
    Докато планират и търсят място за нов Национален стадион ръководителите получават огромни заплати. След преврата вместо да строят стадиони те ги унищожават. Тиквата беше на власт повече от 10 години и унищожи не само футбола и спорта, но и цялата държава. Трябва да му се потърси отговорност.:
  • 19 Зарко

    1 0 Отговор
    Около 20 години само планират и проектират нов Национален стадион. За токова много време други държави построяват нов град. В страната ни няма емблематични небостъргачи който да бъдат символ на държавата. Но може да се изгради емблематичен Национален стадион, който да бъде символ на държавата ни. Правителството похарчи над 30 милиарда за въоръжение. Но половин милион трябва да се изгради прекрасен стадион.
  • 20 Ненков

    1 0 Отговор
    Докато в правителството и парламента приютяват мутри на хранилка, няма да имаме модерен Национален стадион. Дори няма да има и въздух за дишане. Защото превърнаха страната ни в бунище на ЕС. Дори вече я сравняват с тоалетна чиния. Ако вкарат в затвора тиквата и още стотина като него нещата ще се подобрят.