Last news in Fakti

2 Февруари, 2022 18:30 673 2

Обиколката на Олимпийския огън е във финалния си етап, но при много строги мерки за сигурност

  • олимпийски игри-
  • олимпийски огън-
  • пекин 2022

Властите в Китай призоваха хората да се наслаждават на церемонията през интернет

Обиколката на Олимпийския огън е във финалния си етап, но при много строги мерки за сигурност - 1
Снимка: БГНЕС

Обиколката на Олимпийския огън е към своя край, тъй като до началото на зимните Игри остават броени дни, но властите в Китай далеч не възнамеряват да превърнат традицията в обичайния спектакъл с оглед превенцията срещу разпространението на COVID-19.

Редица медии вече изпратиха своите репортери в Пекин и всички потвърждават едно - мерките за сигурност са най-строгите в историята на състезанието.

Местните власти препоръчват на хората да останат по домовете си, за да се наслаждават на пренасянето на факлата през интернет, като само малка група избрани ще могат да гледат финалното бягане от първия ред.

Тази година в щафетата ще се включат вицепремиерът на Китай Хан Джън, астронавта Дзин Хайпън, посланика на Гърция Георгиос Илиопулос и звездата от NBA Яо Мин, наред с още редица популярни спортисти, политици и знаменитости.

Официалното начало на Олимпийските игри ще се състои в петък (4 февруари).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баба Ванга

    1 0 Отговор
    На 2 . 2 .2022 г дракона ще бълва огън!
  • 2 Офф

    1 1 Отговор
    Китайски комунистически театър, изобщо не мисля да ги гледам тия !