Last news in Fakti

6 Февруари, 2022 15:04 987 4

Малко не достигна на Владимир Зографски за топ 20 на нормална шанца на игрите в Пекин

  • владимир зографски-
  • олимпийски игри-
  • зимни олимпийски игри-
  • зимна олимпиада-
  • пекин 2022

Единственият българин в елита на този спорт събра актив от 245,3 точки

Малко не достигна на Владимир Зографски за топ 20 на нормална шанца на игрите в Пекин - 1
Снимка: БОК, Йордан Петков

Владимир Зографски завърши на 22-о място ски скоковете в дисциплината нормална шанца на Олимпийските игри в Пекин.

Единственият българин в елита на този спорт събра актив от 245,3 точки, с което остана на три точки от влизане в Топ 20.

В първия си скок българският състезател постигна 99 метра. Това му отреди 126.7 точки и 24-о място, класирайки го за финалния кръг. В него Зографски скочи 97 метра и получи 118.6 точки.

Олимпийската титла е за Риою Кобаяши, който направи два страхотни скока от 104,5 и 99,5 метра, с което заслужи първото място - общ актив от 275 точки. Среброто е за австриеца Мануел Фетнер с 270,8 точки след скокове от 102,5 метра и 104 метра. Бронзът отиде за поляка Давид Кубацки с общ актив от 265,9 точки - скокове от 104 и 103 метра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Предлагам

    3 4 Отговор
    Крайно време е при неубедителни резултати тези екскурзианти да си плащат сами екскурзиите. Държавата да им плащаме ние пътешествията само ако спечелят медал. Иначе да връщат инвестициите.

    Коментиран от #4

  • 2 програма максимум

    4 2 Отговор
    Оттук нататък успех ще е, ако вземат по някой копринен халат от Олимпийското селце.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Госあ

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Предлагам":

    Виж сега, 22 място в света в този спорт е окей. Убеден съм, че ако застанеш на малката шанца ще се наакаш. За голямата, да не говорим. Браво на Кобаяши ! Много се изкефих на полетите му.