Last news in Fakti

9 Февруари, 2022 20:29 2 484 2

Първи отстранен от Олимпийските игри заради допинг

  • хосеин савех-шемшаки-
  • допинг-
  • допинг скандал-
  • олимпиада 2022-
  • олимпийски игри

"Спортистът не може да се състезава, тренира или да участва в каквато и да е дейност по време на Зимните олимпийски игри в Пекин", съобщи Международна агенция за тестване (ИТА)

Първи отстранен от Олимпийските игри заради допинг - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Иранският скиор алпиец Хосеин Савех-Шемшаки беше временно отстранен заради положителна допинг проба, съобщиха от Международната агенция за тестване (ИТА) в сряда. От ИТА са категорични, че проверката е показала неочаквано високи нива на анаболен андрогенен стероид, производно на мъжкия полов хормон тестостерон.

"Спортистът не може да се състезава, тренира или да участва в каквато и да е дейност по време на Зимните олимпийски игри в Пекин. Той има право да оспори налагането на временната санкция", се казва в съобщението на агенцията.

36-годишният иранец може да поиска и анализ на своята Б-проба. Хосеин Савех-Шемшаки постигна най-добрия си резултат на Олимпиада до момента през 2014 година в Сочи. Там той завърши на 31-во място в слалома.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Станка Златева

    6 0 Отговор
    Една колежка, която се състезава ми призна че взима допинг. Пък аз я питам "Ами що тогава все си последна?"
    А тя вика "Точно затова. Да не ме хванат че взимам допинг"
  • 2 Голем смях

    2 8 Отговор
    Скоро и половината руски отбори.