Last news in Fakti

14 Февруари, 2022 14:45 656 3

В Пекин са направили почти 1,385 милиона теста за COVID-19 на Олимпиадата

  • пекин 2022-
  • олимпийски игри-
  • олимпиада-
  • covid-19-
  • covid-19 тест

Интересното е, че според официалните данни за две години на територията на България са извършени 8,86 милиона изследвания за коронавирус

В Пекин са направили почти 1,385 милиона теста за COVID-19 на Олимпиадата - 1
Снимка: БГНЕС

Домакините на Зимната олимпиада в Пекин вече са направили почти 1,385 милиона теста за COVID-19 на всички лица, пристигнали за олимпийските игри за периода от 23 януари до момента.

Интересното е, че според официалните данни за две години на територията на България са извършени 8,86 милиона изследвания за коронавирус.

Китайците в случая избиха рибата с многото тестове, на които се подлагат всички на олимпийските игри в момента - спортисти, треньори и представители на делегациите от съответните страни-участнички. Както е известно, фенове от други държави извън Китай не се допускат.

Междувременно се разбра, че три са новите регистрирани случаи на инфектирани с COVID-19 за последното денонощие на Олимпиадата в Пекин. Една от позитивните проби е от летището на пристигналите в китайската столица общо 14 състезатели и технически лица.

Другите две са от затворения балон, в който са поставени всички спортисти, членове на делегациите на отборите, официални лица и персонал за зимните Игри, като сред тях няма заразени състезатели.

Така от 23 януари насам общият брой на положителните проби за коронавирус на Олимпиадата нарасна до 432, 183 от които са на спортисти и технически лица.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    0 1 Отговор
    Могат, правят. И не се оплакват, че няма приходи от туристи, а само разходи. Въпрос на манталитет и възможности.

    Коментиран от #3

  • 2 😷😷😷

    2 0 Отговор
    Безумно и безмислено замърсяване на планетата Земя! Грето, къде си, що не подскачаш ма?
  • 3 макак така

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    За какво са им приходи - не четеш ли че са събрали безплатен ДНК материал от най-добрите атлети на планетата, сега ще се развихрят генните инженери.