15 Февруари, 2022 12:10 2 439 6

Защо беше ясно, че "интересът на Ривър Плейт към Жорди Кайседо" е измислица

  • жорди кайседо-
  • ривър плейт

Българската публика трябва да е наясно, че Ривър с треньор Марсело Галярдо играе футбол с множество подавания по тревата и радикално малко центрирания.

Защо беше ясно, че "интересът на Ривър Плейт към Жорди Кайседо" е измислица - 1
Снимка: БГНЕС

Видно е, че след първоначалната информация, за интерес на Ривър Плейт към Жорди Кайседо повече не се продума. За да избегна голямо сюрпризиране от евентуален такъв трансфер и с надеждата, че някой в България може да заключи, че такъв трансфер е малко вероятен заради липсата на футболна логика в него, пиша тези редове няколко дни по-късно.

Причините са няколко. На първо време на българската публика трябва да е ясно, че Ривър Плейт с треньор Марсело Галярдо играе футбол с множество подавания по тревата и радикално малко центрирания. И в това е първото разминаване, защото Жорди Кайседо е силов тип нападател, чиито голове най-често идват след центриране и удар с глава.

Второто несъответствие е, че информацията на аржентинското издание на ESPN гласеше, че интересът към еквадорския таран на ЦСКА e вследствие на напускането на Хорхе Караскал от Ривър в посока ЦСКА Москва. Защо има несъответствие - защото Караскал е офанзивен полузащитник и постът, на който най-малко е играл в кариерата си в аржентинския колос, е този на централния нападател. С други думи - няма логика Кайседо или друг централен нападател да бъде взиман при напускане на плеймейкър, играещ понякога и като крило.

Друг аргумент в подкрепа на малката вероятност "милионерите" да имат някакъв интерес към "армейския" нападател е, че те имат достатъчно футболисти, играещи на неговата позиция, и то доста различни по характеристики от него.

Каква е възможната истина за появилата се информация. Мениджърът на Жорди Кайседо - Ернан Банато, е доста солидна фигура в Латинска Америка и няма да е никак изненадващо, ако информацията за "интерес към клиента му от страна на Ривър Плейт" се окаже поръчана спекулация, за да бъде вдигната трансферната цена на еквадореца за пред отбор или отбори, които имат реален интерес към него.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Леонсио Изауров

    7 3 Отговор
    Всяка година Ривър Плейт купува по 2-3 играчи от Балканите за по 5 млн. ЕВРО всеки. Предимно централни нападатели, които са от бананови републики, но играят на Балканите. В Аржентина няма централни нападатели. Също в Италия няма централни защитници, та опряха до Джуджи да им продаде на промоция Вальо Антов. Да, неговата цена беше само 4 млн. ЕВРО, но какво са 1 млн. ЕВРО за Джуджи? ... Пари за семки!
  • 3 Видяхме го

    7 3 Отговор
    Видяхме го срещу Локото. То и всичките му мачове такива, вкарва срещу слабаци които не знаят какво е защита.
  • 4 mad forest

    3 1 Отговор
    Надут оранжев балон! Здравков, и ти надуваше, видяхме те.
  • 5 Левски 1914

    4 3 Отговор
    Здравков цска ФАЛИРА сега чакаме да ФАЛИРА цска ТИРЕ София 2016.
  • 6 Алито от София

    1 0 Отговор
    Кенеф 1914 отдавна не съществува, боклука на България е на гей арена Подуяне дпс обор миризлив от покрайнините на софия леWCки, да кръстеш обора си на убиеца Гундьо и КОМУНИСТИТЕ ПОЛИЦАЙ да изгонят най големият талант на България Георги Соколов, това е падение, а що се отнася за този кюнец, аз съм чорбар от дъното на душата, но за този и 5 000 лева няма да дам, почти всички голови са му случайни, Ахмед Ахмедов е много по добър, но парата преди всичко е по важна за клубовете, не чак толкова играта, Бойко докато беше на власт, опрощаване заемите на неговия лапникурец и всичко му е без пари, кюнеците също