Last news in Fakti

18 Февруари, 2022 17:32 1 252 8

Джокович: Олимпийският медал винаги е било голяма мечта, искам да се върна в Австралия

  • новак джокович-
  • тенис-
  • тенис на корт

Ще се опитам да канализирам цялата тази енергия, да я превърна в гориво, което да ме движи физически и психически

Джокович: Олимпийският медал винаги е било голяма мечта, искам да се върна в Австралия  - 1
Снимка: БГНЕС

Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович заяви, че има недовършена работа на Олимпийските игри, като иска да се бори за златен медал в Париж през 2024 година, както и, че има голямо желание да се върне да играе тенис в Австралия, въпреки че бе депортиран тази година преди старта на Откритото първенство на страната в Мелбърн.

Джокович преследваше титлата и на Олимпиадата в Токио, но тогава пътят му бе спрян от Александър Зверев на полуфиналите. След това сръбският спортист загуби от испанеца Пабло Кареньо Буста в малкия финал и остана без медал.

"Олимпийският медал и особено златото винаги е било голяма мечта", каза 34-годишният спортист в интервю за държавната телевизия на Сърбия дни преди завръщането си в игра, планирано за следващата седмица. "За нещастие не съм имал шанса досега да спечеля медал, но планирам да бъда в Париж през 2024", добави той.

"Гледах мача ми срещу Зверев в Токио много пъти, за да се опитам да разбера какво не се получи. Играх страхотно до онази топка, но след това усетих, че съм абсолютно разбит психически и физически", призна Джокович.

Депортирането му от Австралия миналия месец го лиши от възможността да се бори за 10-а титла в Мелбърн и за рекордна 21-ва от Големия шлем.

"Винаги ще си спомням хубавите неща, които ми се случиха в Мелбърн. Въпреки всичко това аз имам страхотна връзка с Австралия. Резултатите ми в последните години показват добре как се чувствам, когато отида там", казва сърбинът.

"Всичко, което стана тази година, бе напълно неочаквано. Ще бъде трудно да забравя, но искам да се върна в Австралия в бъдеще и да играя отново на "Род Лейвър Арена".

Новак Джокович призна в интервю за "Би Би Си" по-рано през седмицата, че по-скоро е готов да пропусне и други турнири от Големия шлем, отколкото да се ваксинира срещу COVID-19, но добави, че не е антиваксър и е отворен за промени в бъдеще. Той ще стартира годината с участие в турнира АТП 500 в Дубай следващата седмица.

"Всичко, което стана, ще се отрази на завръщането ми в Дубай", каза още той пред сръбската държавна телевизия.

"Ще се опитам да канализирам цялата тази енергия, да я превърна в гориво, което да ме движи физически и психически. Със сигурност това ще е допълнителна мотивация", завърши сръбският тенисист.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мислещ

    11 4 Отговор
    Пълна подкрепа за Джокович - велик и принципен спортист.
  • 2 Майна

    10 2 Отговор
    Що не пишете, че Джокович заяви ,че никога няма да се инжектира ,дори това да му струва недопускане до турнири и, че е за ЗАЩИТА ,ПРАВОТО НА ЧОВЕКА ЗА СВОБОДНА ВОЛЯ ,КАКВО ДА ВКАРА В ТЯЛОТО СИ...ТОВА ДЕТО СТЕ ПУБЛИКУВАЛИ СА ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ
  • 3 Ковидарите

    4 5 Отговор
    Ноле, не ти трябва да ходиш пак в тази Ковидария! Първият път им се измъкна, следващия не се знае! Тия короназомбита не прощават пропуски!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 КРА

    7 4 Отговор
    Не само велик тенисист, но и човек с главно "Ч". Свободата е над всеки трофей и парите.
  • 6 Майна

    8 4 Отговор
    Новак Джокович пред „Би Би Си“:

    Не съм антиваксър и като дете са ми поставили различни задължителни ваксини, но не желая да се имунизира срещу COVID-19.

    Това е цена, която съм готов да платя.

    Никога не съм бил против ваксината, но винаги съм подкрепял личния избор на всеки човек за това какво слага в тялото си.

    Очаквам още турнири да променят изискванията си тенисистите да бъдат ваксинирани, за да бъдат допуснати до участие, но лично аз не бих склонил дори тогава. Заради принципа да решавам сам за моето тяло… това е много по-важно от всяка титла. Опитвам се да направя възможно най-доброто за своето тяло. ТОВА Е ЧОВЕКЪТ-ДЖОКОВИЧ!
  • 7 Аааааа

    4 9 Отговор
    Стана ли отворен за промени в бъдеще.?!!!??Мда ама нЕма смисъл !!С теб,без теб ,все тая,не си фактор!!
  • 8 Дилдо

    4 8 Отговор
    Джокович остана без Олимпийска титла.