Last news in Fakti

21 Февруари, 2022 11:30 6 049 8

Григор Димитров се срина в световната ранглиста

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • ранглиста

Димитров е вече №33 в подреждането

Григор Димитров се срина в световната ранглиста  - 1
Снимка: БГНЕС

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров изгуби седем позиции в световната ранглиста, докато Димитър Кузманов и Виктория Томова напредват в класациите.

Димитров е вече №33 в подреждането. Тази седмица 30-годишният хасковлия ще участва на АТР 500 турнира в Акапулко, където вдигна титлата през 2014-а. Григор ще играе срещу Максим Креси от Съединените щати в първия кръг.

Кузманов изкачи 10 позиции и се върна в топ 200 под №199. Прогресът на пловдивчанина се дължи на 50-те точки от вчерашния финал на чалънджъра в Бангалор. Мико се прибира в България и започва подготовка с отбора за Купа „Дейвис“ за двубоя срещу Парагвай в София.

В първите 500 на ранглистата са още Адриан Андреев (370-и) и Александър Лазаров (405-и).

На върха продължава да води Новак Джокович с 8875 точки, следван от Даниил Медведев с 8435. Двамата ще участват на турнири през тази седмица и при определени условия руснакът може да измести сърбина от първото място.

Джокович ще играе днес на АТР 500 турнира в Дубай срещу Лоренцо Музети. Медведев участва в Акапулко и в първия кръг ще се изправи срещу Беноа Пер. Ако 26-годишният московчанин спечели титлата в Мексико, ще изпревари Новак, като има и други варианти Даниил да поведе в ранглистата.

При жените Виктория Томова изкачи едно място до №105. Българката участва тази седмица на WTA 250 в Гуадалахара, Мексико. Тя изтегли тежък жребий и ще играе в първия кръг срещу четвъртата поставена колумбийка Камила Осорио.

В топ 500 са още Изабелла Шиникова (№216), Елица Костова (№313) и Цветана Пиронкова (№334). В челото няма промени. Води Ашли Барти пред Арина Сабаленка и Барбора Крейчикова.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НОИ

    20 2 Отговор
    Документи за пенсиониране може да подаде и онлайн.
  • 2 Българин

    6 17 Отговор
    Най-добре представящият се българин в тениса за всички времена .Нека му се радваме ! За златните ни футболисти казвахме , че вероятно 30 години след световното в Сащ пак ще имаме такива , но не познахме . Все по-зле ставаме .
  • 3 /////

    13 3 Отговор
    Наш Гришо както я кара скоро и за колежанските турничерта няма да става.
  • 4 Vojda

    14 1 Отговор
    Ами така е, като мисли с неправилната глава.......
  • 5 ГРОБ

    6 4 Отговор
    Лолита му изпи кръвчицата!
  • 6 МНЕНИЕ

    5 2 Отговор
    Ако не го тиражират по нашите медии,никой няма да му обръща внимание,... същото като Джоковид, поне Джо
    има собствена школа, а нашият какво....
    Скоро и мацката му и баща й ще му посочат облекалнята
  • 7 Жоро

    1 0 Отговор
    Супер,няма да ми надувате главата повече с личния му живот и колко е бил велик.
  • 8 Ной

    0 0 Отговор
    Черно ТоТо...........то си пролича