Last news in Fakti

27 Февруари, 2022 22:07 1 806 6

Големите сили във волейбола ще бойкотират Световното първенство, акo Русия е домакин

  • волейбол-
  • световно първенство по волейбол-
  • домакинство на русия-
  • франция-
  • словения-
  • бойкот

По-рано днес Международната волейболна федерация (FIVB) заяви, че Русия засега остава домакин на Мондиал 2022

Големите сили във волейбола ще бойкотират Световното първенство, акo Русия е домакин - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Олимпийският шампион Франция излезе с официално становище, че няма да участва на Световното първенство за мъже, ако то се проведе в Русия. Декларацията е във връзка с позицията на Международната волейболна федерация (FIVB), която заяви, че Русия засега остава домакин на Мондиал 2022.

По-рано негативно отношение към провеждането на Мондиал 2022 в Русия изразиха и федерациите на Полша и Нидерландия, но французите сториха това категорично с официална позиция. Също така Френската волейболна федерация (FFVolley), представлявана от своя президент Ерик Танги, гласува на заседание на Административният съвет на Европейската конфедерация (CEV) за отмяна на пътуването на свои представители, участващи в европейските турнири в Украйна и Русия.

"Безопасността на нашите съграждани е наш приоритет и ние ще направим всичко възможно, за да я гарантираме по време на национални или международни състезания. В този контекст и на този етап Франция няма да участва в Световното първенство, ако организацията ѝ се запази в Русия “, заяви Танги.

Малко по-късно подобно изявление направиха и от Словенската волейболна федерация (OZS).

"Волейболният съюз на Словения (OZS) също следи отблизо събитията и осъжда военната атака срещу Украйна. Според сегашната ситуация OZS няма да изпрати мъжкия национален отбор на Световното първенство, ако то се проведе в Русия. Такова решение е подкрепено и от Олимпийския комитет на Словения, а от страните членки на CEV Полша и Франция вече са взели същото решение като на Словения. Същото може да се очаква в близко бъдеще и от други членове на европейската и световна федерация", се казва в прессъобщението на словенската федерация.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баба Мара

    7 7 Отговор
    Спортът не се смесва с политиката. Големите демократи май стават нервни.
  • 2 Някой

    9 3 Отговор
    Не политизирайте спорта, че иначе умира. Нали това бе основно изискване? Без политика в спорта.

    Коментиран от #3

  • 3 Батенце

    8 5 Отговор

    До коментар #2 от "Някой":

    Това не е политика, а война!

    Коментиран от #4

  • 4 Някой

    6 6 Отговор

    До коментар #3 от "Батенце":

    Кой е във война с Русия, освен укрофашистите? Да не би Италия, Германия, Франция или някоя друга държава да са обявили война на Русия?
    А и войната пак е политика.

    Коментиран от #6

  • 5 БОЯРИЩНИК

    5 2 Отговор
    Пълна Карантина на Хуйловия Кенеф.
    ЗАКРИВАЙ
  • 6 русия терорист номер едно

    7 3 Отговор

    До коментар #4 от "Някой":

    Никой не е във война с Русия ! Русия е тази която е в постоянна война със съседите си.Русия е терорист !