Last news in Fakti

1 Март, 2022 14:18 2 059 10

Отнеха домакинството на Русия на Световното първенство

  • волейбол-
  • русия-
  • мондиал 2022-
  • световно първенство по волейбол-
  • спорт

В следващите дни ще бъде обявено името на новата страна, която ще приеме Мондиала, а не е изключено да бъдат и няколко държави, които съвместно да организират първенството

Отнеха домакинството на Русия на Световното първенство  - 1
Снимка: БГНЕС

Международната федерация по волейбол (FIVB) отне домакинството на Русия на Световното първенство за мъже, което трябваше да се проведе в страната в периода 26 август – 5 септември.

В следващите дни ще бъде обявено името на новата страна, която ще приеме Мондиала, а не е изключено да бъдат и няколко държави, които съвместно да организират първенството.

"След военната инвазия на Русия в Украйна, FIVB остава сериозно загрижен за ескалиращата ситуация и за безопасността на народа на Украйна. Административният съвет на FIVB стигна до заключението, че би било невъзможно да се подготви и организира световното първенство в Русия поради войната в Украйна. Съответно реши да премахне от Русия организацията на Световното първенство по волейбол за мъже на FIVB, планирано да се проведе през август и септември 2022 г. Руската волейболна федерация и Организационният комитет на Волейбол 2022 са съответно информирани. FIVB ще търси алтернативна страна(и), за да гарантира, че глобалното волейболно семейство, включително националните федерации, спортисти, официални лица и фенове, се чувстват сигурни и горди да участват в радостен и спокоен спортен фестивал", гласеше съобщението на организацията.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скорпи

    10 13 Отговор
    полека лека нещата се подреждат.....
  • 2 Новинар

    22 12 Отговор
    Когато бяха нападнати Афганистан, Ирак, Либия и Сирия нямаше проблеми. Тогава настоящите "експерти" стоящи пред компютрите и мазни коси са учили картата на света в училище. Днес се вижда колко пари се наливат в пропаганда.

    Коментиран от #4

  • 3 Ivan Nikolov

    12 12 Отговор
    Сега Путлер сам ще си организира Световно Русия срещу Беларус динамичен финал ..... За 1 април ще си пие хапчето в Бункера . Жалко за хората ,които ще умрат от двете страни заради тоя Кретен.

    Коментиран от #10

  • 4 Скорпи

    9 11 Отговор

    До коментар #2 от "Новинар":

    Промивките са в твоята глава....и това идва от програма...Время...Какви са ми на мен...афганистанци....производители на дрога...Сирия....Ислямска държава....Погледни само за братята християни какво предлагане за работа,настаняване...хората с радост гледат да помогнат.И този психясал пигмей да разпали война в центъра на Европа...няма прошка...

    Коментиран от #5

  • 5 Новинар

    6 10 Отговор

    До коментар #4 от "Скорпи":

    Май и ти си от тия "експерти" с мазните коси пред компютъра, който не са стъпвали в друга държава ама всичко им е ясно :-)
  • 6 Илиев

    9 11 Отговор
    За кремълските джуджета могат да оставят само турнирите по стрелба. Когато ги наредят на стената в масква.

    Коментиран от #7

  • 7 Новобранец

    12 7 Отговор

    До коментар #6 от "Илиев":

    Ддоларовите мижитурки ще се окаже че ще останат с пръст в устата. Кланят се долара ама скоро точно който им плаща им забие нож в гърба, както хлъзнаха Украйна по пързалката с празни обещания.
  • 8 XXL

    3 0 Отговор
    Да благодарят за икономията на средства. Ако им бяха отнели Олимпиадата с Сочи преди Русия да хвърли на вятъра 50-60 милиадра долара за организацията и, вместо покрайнината си вероятно вече щяха да обсаждат Фашингтон.
  • 9 Сатана

    3 3 Отговор
    Третата Световна война едва започва но тия си мислят,че всичко ще е по старо му.Не,няма да е.Всичко приключи и трябва да осъзнаете новите реалности.С тези лигави комитети по изключване на Русия няма да привлечете внимание.Знам,че кокалът е сладък ,но се наиграхте.Край,картите са на масата и Путин държи всичките козове.
  • 10 Дедо ти

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ivan Nikolov":

    Много си зелен мойто момче, а и не ги разбираш тия работи. Президента Путин е войн, докато ти търсиш логика в действията му. Можеш да търсиш логика в действията на обикновеният човек, понеже Господ му е дал свободен избор. Един войн се отказва от правото си на свободен избор и започва да живее по морално - етичния кодекс на война. А в него няма логика! Война прави само това, което е правилно. Ако си ме разбрал добре, ако не - не мога да ти помогна!