Last news in Fakti

2 Март, 2022 11:57 1 821 4

До дни Челси може да има нов собственик

  • хансьорг вис-
  • роман абрамович-
  • челси-
  • висша лига

Швейцарският бизнесмен Хансьорг Вис е получил предложение да закупи английския клуб

До дни Челси може да има нов собственик - 1
СнимкИ: БГНЕС

Носителят на трофея в Шампионската лига Челси може да има нов собственик съвсем скоро. Швейцарският бизнесмен Хансьорг Вис е получил предложение да закупи английския клуб. Новината потвърди самият той.

Към момента лондончани са собственост на Роман Абрамович, който получи сериозни санкции от правителството на Великобритания и забрана да влиза в страната.

“Абрамович се опитва да продаде всичките си вили в Англия, той също иска бързо да се отърве от Челси. Аз и още трима души получихме предложение във вторник да купим Челси от Абрамович, но изчакваме 4-5 дни, защото за момента той иска твърде много за клуба”, заяви швейцарският милиардер пред местното издание “Блик”.

Роман Абрамович е сред руските олигарси, които са подложени на огромен натиск след навлизането на руските войски в Украйна.

Преди дни бизнесменът прехвърли управлението на Челси на организация, близка до клуба.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Gonzo II

    10 2 Отговор
    Спас Русев ще е новия бащица на Челси с парите на Бойко Борисов (фен на Челси!)…
  • 2 Бай Парко Никодимов

    2 2 Отговор
    Четирима кредитори на ЦСКА - София са входирали преди няколко дни официална молба до ФИФА, чрез която се настоява да не се дава лиценз на червените за следващия сезон. Искането е отправено от адвокатите на бившите футболисти на фалиралия ЦСКА Сержиньо, Бернардо Тенгариня, Нилсон Антонио и на мениджъра Франсиско Морено. Те са изтъкнали като мотив, че тимът от “Армията” не им се е издължил по спечелените дела във ФИФА и КАС. БФС също е запознат със случая, тъй като кредиторите са изпратили копие на молбата и до тях. Няма информация дали ЦСКА - София ще удовлетвори искането на четиримата, които имат да получават над 2,5 млн. лева от клуба. Преди две седмици БФС, по нареждане на ФИФА, наложи на ЦСКА - София забрана за картотекиране на нови футболисти именно заради тези дела. Ако клубът не успее да плати на играчите и мениджъра до 31 март 2022, то със сигурност няма да получи лиценз за следващия сезон. Гриша Ганчев е предложил на съдружниците си да обмислят сериозно ситуацията и са коментирали евентуално връщане в Ловеч с цел да избегнат бъдещи искове и съдебни преследвания. Министерството на спорта и лично министър Р. Василев са отказали да сътрудничат с ЦСКА - София, докато имат неуредени задължения към кредитори.
  • 3 Закривайййййй

    2 0 Отговор
    Люляците си заминават в родния си град
  • 4 кочо

    1 0 Отговор
    Преди 2-3 години Киро Гела търсеше да купи английски отбор. Ей го на един за продан.