Last news in Fakti
  Тема: Украйна

5 Март, 2022 18:20 1 575 24

Зинченко: Не знам защо водещите руски футболисти игнорират инвазията на Путин в Украйна

  • олександър зинченко-
  • манчесър сити-
  • украйна

След като Русия нахлу в Украйна миналата седмица, ФИФА и УЕФА лиши руснаците от участие във всички международни турнири

Зинченко: Не знам защо водещите руски футболисти игнорират инвазията на Путин в Украйна - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Защитникът на Манчестър Сити и на украинския национален отбор Олександър Зинченко критикува отказа на водещите футболисти на Русия да говорят срещу инвазията на страната им в родината му.

След като Русия нахлу в Украйна миналата седмица, ФИФА и УЕФА лиши руснаците от участие във всички международни турнири, но никой от най-добрите играчи на Сборная не критикува публично решението на президента Владимир Путин да влезе във война.

Още новини от Украйна

"Бях изненадан, че никой, нито един от тях не е казал нищо. Повечето играят в националния отбор и имат много последователи в Инстаграм, Фейсбук, където и да е. И могат, поне могат да направят нещо, за да спрат тази война. Защото хората ги чуват", каза Зинченко пред ББС.

"Вече знам, че те са уплашени. Но от какво се страхуват? Те няма да направят нищо с тях. Поне могат да кажат позициите си, но не го правят, просто го игнорират. Не знам защо", добави украинецът.

Зинченко беше на пейката за първия мач на Сити след инвазията срещу Евертън, преди да бъде избран за капитан при победата за Купата на Англия над Питърбъро в сряда. 25-годишният играч каза, че никога не е далеч от това, което се случва в родината му.

"Ще бъда честен, ако не беше дъщеря ми, семейството ми, щях да бъда там. Толкова съм горд, че съм украинец и ще бъда завинаги до края на живота си. И когато гледаш хората, как се борят за живота си... Познавам хората, манталитета на моите сънародници, те предпочитат да умрат и те ще умрат, но няма да отстъпят", каза Зинченко.

Украинецът, който започна професионалната си кариера в руския клуб Уфа, преди да се присъедини към Сити през 2016-а, каза, че продължаващата ситуация е емоционална.

"Просто плача. Вече седмица, не броя дните, но дори и да карам колата от тренировка или няма значение къде, мога просто да заплача от нищото", добави той.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скорпи

    6 25 Отговор
    Защо ли...защото я няма свободата която я има в Демократичните държави.Ако си отворят устите неправилно и Сибир ги зове....

    Коментиран от #6, #19, #21

  • 2 Герги

    11 3 Отговор
    Не става да си честен...ако не бяха....украинците се разделиха със семеиствата си и останаха да се бият за Украйна.Разликата е че ти имаш какво да губиш,а те едни голи......

    Коментиран от #20

  • 3 мда

    22 5 Отговор
    Гледам в английското и германското лървенство сложили бандеровското знаме и им наложих санкция.Мога и без тях.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Един Човек

    23 6 Отговор
    И руснаците плачеха ОСЕМ години, но никой не си направи труда да ги види или чуе!!”Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие”…

    Коментиран от #7

  • 6 Един Човек

    17 6 Отговор

    До коментар #1 от "Скорпи":

    И кое му е демократичното!?Ако кажа че съм на страната на руснаците,нямам право на мнение!!Да ви плюя на демокрацията….Прав е Путин като нарича Европа “фашизирана дупка”!

    Коментиран от #11

  • 7 😀😀😀😀😀😀😀😀

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Един Човек":

    (....Р...)ДА ПЛАЧЕ😀😀АКО НЯМА ВОДКА,ДА
  • 8 ⚜️Просветен⚜️

    13 3 Отговор
    Щото са руснаци бе, не родоотстъпници! Евроджендърските поклонници винаги се чудят , когато някой не е готов да продаде родината си!

    Коментиран от #15

  • 9 Ми щото няма

    6 3 Отговор
    инвазия, а е просто специална операция, затова...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Скорпи

    3 7 Отговор

    До коментар #6 от "Един Човек":

    Разликата е че можеш да излезнеш ,да си кажеш това което мислиш и никой няма да те затвори.Ще ти се чудят на акъла,нищо повече..А там приеха закон за дезинформация и ако кажеш че там има война....влизаш на топло до 15 год.Ти...или си кьорав или си промит...

    Коментиран от #14

  • 12 ужас

    10 4 Отговор
    Защото руските футболисти много добре знаят за 8 годишния геноцид над руснаците в Донбас.
  • 13 ЗАЩО ЛИ...

    4 1 Отговор
    ЗАЩОТО СА ИСТИНСКИ СПОРТИСТИ... за тях е без значение кой е този или онзи,...Утре този-онзи няма да ги има но спорт и истински спортисти ще има

    Коментиран от #17

  • 14 Честното овчарче

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Скорпи":

    Скропи, як невежа си - на Запад правят също, но там ти вадят душицата с памук. Имаш ли бегла представа колко хора са отсвирени от обществени позиции и уволнени заради инакомислието си.
    Едва ли. Само с гледане по телевизия и лапане на демократични новини ( пропаганда и фейк) няма как да го проумееш и да поумнееш
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ВИЛИ

    5 0 Отговор
    Що за герой е този украинец от Англия - печалбар, хванал се за фустата на жена си и зове от там хората да се бият за страната му!
  • 17 така, така

    1 3 Отговор

    До коментар #13 от "ЗАЩО ЛИ...":

    Е нали видя колко го имат утре спорта. Отлъчиха ги от всички международни мероприятия. А те нахални да спорят, а пък и думичка не отронват за войната, ала Европа се е наситила вече на един Хитлер и лицемерни номера не минават, както им се иска.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Ти вярваш ли все още

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Скорпи":

    на измисления от Запада мит, че там има свобода? Живял съм там, знам я... особено в Скандинавия. А нещо да кажеш за уволненията от Миланската скала на гениалния диригент -полуосетинец - полуруснак -Евгений Георгиев - защото не е заел позиция срещу Русия? А за Ана Нетребко -световноизвестна певиц която е и австрийска гражданка, уволнена за същото? ОГЛЕДАЙ СЕ, ОТЪРСИ СЕ ОТ МИТОВЕТЕ!
  • 20 Не са останали

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Герги":

    "да се бият...", а ги спират на границата - насилствено. ПОСЛЕ ГИ ОБЛИЧАТ В УНИФОРМА, ДАВАТ ИМ ОРЪЖИЕ - ИСКАШ - НЕ ИСКАШ -НА ФРОНТА. АКО ОТКАЖЕШ... виж какво се случи с един от преговарящите като официален представител на Украйна в преговорите с Русия - разстрел от ДЪРЖАВНА институция направо на улицата...

    Коментиран от #24

  • 21 Не е затова. Чети!

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Скорпи":

    В своята книга „Лъжите през военно време“ (1928) Артур Понсоби пише накратко следното: „Лъжата е признато и изключително полезно оръжие по време на война и всяка страна го използва напълно съзнателно, за да заблуди своя собствен народ, да привлече неутралните и да заблуди враговете. Невежите и невинни маси във всяка страна не осъзнават в този момент, че биват заблуждавани и когато всичко свърши, лъжите излизат наяве само частично и то на отделни места. Тъй като това вече е минала история, а желаният ефект е бил постигнат с различните истории и изявления, никой не си прави труда да разследва фактите и да установи истината." Накратко книгата му може да се обобщи в следните няколко точки:1. Ние не искаме война;2. Противника е единствено виновен за тази война.;3. Противника по своето същество е лош и дяволско изчадие.;4. Ние защитаваме благородна кауза, а не нашите собствени интереси.;5. Врагът умишлено извършва престъпления, нашите грешки са неволни.;6. Врагът използва забранени оръжия.;7. Ние търпим малки загуби, загубите на врага са огромни.;8. Известни творци и интелектуалци подкрепят нашата кауза.;9. Нашата кауза е свята.;10. Всички, които се съмняват в нашата пропаганда са предатели.;Ако нещо от горното ви накара да се замислите, веднага спрете, защото ще попаднете в презумпцията на т. 10, а както съобщиха тия дни в "цивилизованите" Чехия и Словакия, за такива неща се влиза в затвора. Такива се европейските „ценности“.
  • 22 Пантифлюшко

    0 0 Отговор
    Какъв долен плъх-манипулатор
  • 23 Nik.A

    1 0 Отговор
    Да се разстрелват собственоръчно тогава,а?
  • 24 Ник.А

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Не са останали":

    Е,да де, ама по други причини.