Last news in Fakti

8 Март, 2022 13:40 1 841 0

Астън Вила купува за 33 милиона паунда футболист от Барса

  • астън вила-
  • стивън джерард-
  • филипе коутиньо-
  • барселона-
  • футбол

Джерард привлече бившия футболист на Ливърпул през януарския трансферен прозорец с контракт за шест месеца под наем от Барселона

Астън Вила купува за 33 милиона паунда футболист от Барса - 1
Снимка: БГНЕС

Мениджърът на Астън Вила Стивън Джерард потвърди, че клубът иска да подпише постоянен договор с бразилеца Филипе Коутиньо през лятото. Джерард привлече бившия футболист на Ливърпул през януарския трансферен прозорец с контракт за шест месеца под наем от Барселона. В настоящия договор е включена и опция за откупуване за 33 милиона паунда, които Астън Вила е готов да плати в края на настоящия сезон.

Филипе Коутиньо вече има три гола във Висшата лига от завръщането си, а Стивън Джерард е доволен от представянето на бразилеца.

„Бордът наблюдава мачовете и ще вземе финалното решение, но Фил вече показа на какво е способен. Върна се в добро физическо състояние и мисля, че беше на старото си ниво срещу Саутхямптън, а дори и повече“, коментира 41-годишният мениджър на Астън Вила.

„Останалите играчи също имат само ползи от включването му. Това е важно. Искаме да го задържим, защото искаме да изградим състав с талантливи играчи като него. В най-добрата си форма, той е футболист на топ ниво“, добави Джерард.

Договорът на Филипе Коутиньо с Барселона изтича през 2023 година.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА