11 Март, 2022 16:00 2 017 0

Българин, играл за Астън Вила и Селтик, сложи край на кариерата си едва на 32 години

  • александър тонев-
  • астън вила-
  • селтик

Твърди се, че е започнал бизнес със строителство

Българин, играл за Астън Вила и Селтик, сложи край на кариерата си едва на 32 години - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият национал на България Александър Тонев сложи край на футболната си кариера, след като от почти две години не може да си намери отбор, твърди Gong.

32-годишният нападател за последно носи екипа на Ботев Пловдив, но в края на сезон 2019/20 бе освободен от състава на „канарчетата“ и оттогава насам е на практика безработен, макар и да е имал няколко предложения от родния шампионат и чужбина.

Спортното издание дори твърди, че Тонев се е захванал с бизнес със строителство, независимо от факта, че в кариерата си той имаше възможност да носи екипите на клубове от ранга на Астън Вила и Селтик.

Александър Тонев остави зад гърба си 260 мача, 15 гола и 23 асистенции, като най-добрите му години бяха в цветовете на родния си ЦСКА и полския Лех Познан.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА