Last news in Fakti

16 Март, 2022 16:42 4 900 6

Кирил Десподов останал на 9 стотни от Мбапе

  • кирил десподов-
  • лудогорец-
  • футбол-
  • килиан мбапе

В калта срещу Ботев Вр крилото вдигна 37.51 км/ч, рекордът в света е на Кристиано – 38.6 км/ч

Кирил Десподов останал на 9 стотни от Мбапе - 1
Снимка: БГНЕС

Че Кирил Десподов е един от най-бързите футболисти в efbet Лига, едва ли някой се съмнява. Но срещу Ботев Вр, и то на калния терен, той е развил максимална скорост на спринта от 37.51 км/ч. Това е показала системата, която следи индивидуалните показатели на футболистите. Справка в статистиката показва, че с този си спринт Десподов остава само на 9 стотни от рекордното постижение на Килиан Мбапе, пише "Мач Телеграф".

В мач между ПСЖ и Монако френската суперзвезда достига точно 38 км/ч в пика на своя спринт. Вторият най-бърз спринт на Мбапе, според „Льо Паризиен“, е направен по време на мач между Франция и Германия. Става дума за 37.6 км/ч. Тогава целият му спринт, който започва от централната линия, е изчислен на обща средна скорост от 34 км/ч. Най-голямата скорост на Мбапе при прословутият му рейд срещу Аржентина на Мондиал 2018 в Русия, е точно 37 км/ч.

Трета в неговата лична класация. И то при положение, че около него има хора, като някои от дефанзивните играчи на „албиселесте“ се опитват всячески да го блокират. Въпросният рейд завърши с дузпа, направена от Маркус Рохо срещу Мбапе и впоследствие реализирана от Антоан Гризман. Важно е да се отбележи, че Кристиано Роналдо е достигал максимална скорост на спринт от 38.6 км/ч. Това се случва на Мондиал 2018, в мача между Португалия и Испания, завършил 3:3.

За справка, най-бързият изчислен спринт в света, разбира се, е на Юсеин Болт. Той достига максимална скорост от 44.72 км/ч. По този начин той счупи световния си рекорд на 100 метра в Берлин през 2009 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 0 Отговор
    ЕС налага 30км/ч ! Болт ще го глобяват ли !
  • 2 Горо Лудеца

    13 2 Отговор
    Пълни глупости, за това ли го върнаха италианците, че е много добър и бърз ли? Айде да спрем да залъгваме хората срещу заплащане от мениджъра на Десподов, като иска да го продаде да покаже качества на терена
  • 3 7,62

    7 1 Отговор
    9 ДЕСЕТИ журналистче ...
  • 4 Asdfg

    7 3 Отговор
    Ковачев,пишеш глупости! Тоя космонавт е на светлинни години от Мбапе! Павлееееееееее,научи се заедно с оня Янкулов да пишете цецка с ТИРЕ! Понял?
  • 5 роро

    2 1 Отговор
    То ако ставаше само с бягане Юсеин Болт досега да е взел 10-тина златни топки
  • 6 сеихан

    2 0 Отговор
    Кирил Десподов е замене боклук